Sunday, December 25, 2011

MY VILLAGE BAROK RESTAURANT

Salam n Salam Sejahtera

19 Dec.
Ni cerita waktu malam. Habis je kelas, malam bersiap-siap nak kua celebrate kelas coral yang dah habis n presentation yang berjaya! Sambil-sambil tu, teman Kak Aten nak beli kek lapis. Esok dia nak balik kampung.

Kek Lapis Dayang Salhah
Mira Kek House
p/s : pilih-pilih, jangan tak pilih
yang warna coklat tu la..
p/s : aduhai, nama x boleh blah..sedap gak..hihi..
Tujuan utama! Mengisi perut yang berkeroncong, niat nak makan di McD, tapi jauh pulak nak patah balik ke Waterfront. Destinasi..
My Village Barok
Kali kedua dah aku makan dekat sini. Sedap n boleh tahan jugak masakan dia. Restoran ni yang paling menarik sebab dekorasi dia. Tempat makan dia berbentuk rumah kampung, so ada dua tingkat.  Then, kali ni mai sini bawu perasan yang restoran ni pernah dikunjungi Jalan Jalan Cari Makan (JJCM), rancangan TV3 tu.








Ni semua muka excited bila nampak :


Tomyam campur (xde pulak dalam gambaq), midin belacan, kerapu sweet sour, sotong blackpepper, tauhu, ayan penyet (butter prawn). Set ni untuk 6 orang makan, da 6 jenis makanan, ada sekali air. Semuanya RM155.


Fuh, memang tak rugi makan sini bawak 3 kereta. Memang puas hati. Cuma tomyam dia agak masam sampai  tak habis, rugi-rugi. Apa-apa pun, memang sampai menjilat jari sebab makan dengan tangan. Lain la kalau makan guna sudu dengan garpu. Haha!

Balik kekenyangan, tapi...


Sebelum balik, singgah McD! Aku cari dessert..

McFlurry! My favourite!
Sampai je katil malam tu, lena cam ulaq sawa kekenyangan. Esok tu pulak tak ada kelas.. =)

4 comments:

  1. teringin nk ke kedai kek lapis dayang salhah tu

    ReplyDelete
  2. @qasehrania: he3, dekat n sgt famous kat area waterfront n kuching..

    ReplyDelete
  3. are you serious yang pengurus kedai tu org kampung and originated from Kedah? as far as i know, pengurus and the owner are the same person and locally from Sarawak. i tahu sebab he's my uncle.

    ReplyDelete
  4. ow..yeke @faith.. alahai..sye kna maen2 ngn pkerja dia lnie..huhu..

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com