Thursday, June 23, 2011

King Of The Fruit..DURIAN!!

Salam n Selamat sejahtera

Soalan : Korang tau x raja buah kita apa??
Jawapan : Durian!

Ha, skng ni musim durian kat umah aku
X percaya?
Da bukti ek..

Musim ni durian kat umah lambat gugur dari pokok2 len kat kampung ni
Bgus jugak sebab xda la saingan sangat nk jual..


Tapi, durian kat umah ni ada speciallity dia
Hanya orang tertentu yang tau beza antara buah durian ni
Yang aku pasti..
Isi dia da semua lain2..
Ada yang warna kuning atau putih..
Sumtimes, isi dia tebal atau nipis..
Atau, ada yang rasa dia lemak, manis atau pahit..
Setiap perisa 2, ada penggemar dia yang tersendiri

Aku suka isi yang nipis, dan berlemak manis
Aku suka dari pokok rumah aku sendiri dri
Lebih puas sbb aku yang kena kutip n kupas sendiri..hehe..

Geram kan tgk buah ni tergantung2 cmni
Kepada sesape yang x pernah tengok pokok durian, jenguk2 la gambar ni..

Tapi, kalau nak makan durian ni..
Jangan la banyak2, x pasal2 demam pulak..
Durian ni panas..
Orang tua2 pesan, lepas makan durian, letak air masak dalam kulit dia n minum
Ataupun, pas makan durian, makan la manggis pulak..
Manggis ni bersifat sejuk..
Jugak merupakan permaisuri buah..

Apa2pun..
HARGAILAH BUAH TEMPATAN KITA!!
Read More

Wednesday, June 08, 2011

McDonald Kulim

Salam n Selamat Sejahtera..



Well2, Kulim sekarang ni dah ada McD..
yang beznya dia buka 24 jam..

Lepas enjoy tengok X-MEN : FIRST CLASS..
abang tros g bawak pusing2 Tesco Kulim..
then, makan McD..
bagusnya..

Bang cik excited makan McD

Tengah2 malam aku hentam Filet-O-Fish..
HAHA!! men2 jer..xkan la aku sanggup makan kalau bentuknya camni..
ni dia..

Selalunya kalau aku nak makan McD..
tunggu nak balik Sarawak jer
sebab melantak kat airport Kuching
ye la, paling dekat pun kat situ
jauh plak klu nak g kat Waterfront tu
faveret aku McFlurry
sedap2..hehe..

Sekarang..
dekat je dengan umah nampak gayanya
wifi pun ada
untung budak2 UniKL ngn Politeknik Kulim
boring2 nak buat assignment bley lepak sini sambil makan2

Apa2 pun, tahniah la kepada fracais makanan segera McDonald sebab wujudkan 1 lagi restoran dia kat Kulim..

THANK YOU..(erkkk!! kenyang)..
Read More

Sunday, June 05, 2011

Anak2 sedara..

Salam & Salam sejahtera..

Huhuhu..lamenyer x berblogging..
Nak citer pasal ape yer..?

HA!!
Pasal anak sedara..
kakak sulung aku dah kawin ngn engineer..
diorg da 5 anak..4 pompuan, 1 laki..
bwu je tadi diorg dah balik ke Hulu Selangor..
sunyi je umah..

Seronok sebenarnye ada anak sedara ni..
sebab, aku anak bongsu..
xde adik..
time aku kecik, aku happy sesgt ble anak sedara aku yg pertama lahir..
umur kitowng pon xde beza sgt pon..
skng dia 16 taun, aku 20 taun..
dah la dia beso pada aku..hehe..

me with kakak (1st ank sedara)

anak2 akak aku (yg laki kat umah, x ikot..hehe..)

MAKSU SAYANG SAMA KAMU... =)
Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com