Friday, July 29, 2011

Melanx Durian...yum3...

Salam n Salam Sejahtera..

Sekarang ni musim durian..
Alang2 pokok durian keliling umah..
Jatuh buah, kutip sendiri, kopek sendiri..
Makan pon of coz la guna mulut sendri..

Isinyerrrrrr....
Besar, manis, lemak berkrim....


Abih sebijik kat aku sowang..

Tinggal bijik jer..
Xley buang merata2 kat umah ni
Japg tumbuh merata2 plak kat umah
Makin semak la plak..

Lastly..
Minum air dari kulit durian..
Durian kan panas, ni petua org tua dulu2..

eh3,, tgk 2..
kucing aku pon makan durian..
ish3,high blood pressure kang..
x bagi nanges2 dlm sangkaq nak mkn..
bg jer diam troih..
hehe.. :)
Read More

Monday, July 25, 2011

Panorama Unimas Yg Cunnnn...

Salam n Salam Sejahtera..

Sapew yg xde kwan baek..
Suma ada kan..
Mana leh xder..

Juz want 2 share the nice view of..
Da surrounding Universiti Malaysia Sarawak..
All da pic were been taken with all my bezz fren..

crazy things wit my housemate..



happy time in da lecture hall..




canselori house..




Bukannya apa, ckp je sarawak..
Suma ckp org2 dia pakai cawat..
Tido atas pokok!!
What da *^&**&& statement..

Juz wan every1 chnge their perspective about UNIMAS..
I LOVE UNIMAS soooo much!!! ;)
Read More

Friday, July 22, 2011

Bangunan HEP Unimas

Salam n Salam Sejahtera..

Aha! Sekarang nak citer pasl bangunan ni..
Bangunan ni ada byk function..

# kaunter pembayaran (nak bayar suma2 kat sini la)
# penyerahan dokumen PTPTN
# bus-stop (suma bas unimas akn lalu sini)
# pusat bowling n karaoke (terkezut kan..)
# brg2 pos
# pejabat
# surau
# tempat makan (eksklusif giler!!)


Haha!! nak citer pasal tempat mkn je sebenarnyer..
Namanyer Pohon Mas..
Time lunch da specialnyer..
Cuma berbekalkan RM4..
Anda akan dpt air+nasi+lauk pauk campur..
WAH!! Promote lak..hehe..
Murah n slalu kena beratur pnjang..
SO, dtg awal klu nak mkn..
Kol 10.30 dah le mkn dh, kol 1 slalunya dh lesappp..
Dah la sedap, lauk yg dia lex pon x kedekut..
Klu boleh nak lex bersenduk2..

Pas2, ada..
@ mee kari
@ spagetti
@ chicken chop
@ bla..bla..nak taw dtg sendri..hehe..


Yng x boleh lupa..
Keenakan cheese cakenyer..
Fuh!!
Sambut besday kat sana taun lepas..
Tq my bessfren..
Mai n Biha..


Selalunya kalau ada kelas kat CTF 1..
Mmg g HEP utk solat zohor.. :)
Read More

Saturday, July 16, 2011

IJAZAH sArjana Muda Sains Dgn Kepujian (SAINS & PENGURUSAN SAINS AKUATIK)

Salam n Selamat Sejahtera..

Ohoi3, tahniah 4 adik2 yg dapat Unimas n COURSE ni..
Mesti da yang nanges..
Confirmlah..


Meh, nak citer satu2 k..
Dalam unimas fakulti kita nama Fakulti Sains Dan Teknologi Sumber..
Atau (FSTS), Faculty Of Resource Science & Technology)..

Dalam Semester 1, :
1- statistics 4 biology 1
blajar math (x la math sgt pon), haha!! eden keno mengulang...kui3...

2- general genetics
ohoi2, ngntok dalam kelas ni..bwak la lalipop ke, coklat ke..

3- biodiversity
masuk hutan Unimas, cari species pokok, haiwan..
pas2 g tasik Unimas

4- general chemistry
ala, ulangan time matrikulasi jer..asasi pon same jer..

5- cell biology
ulangan jugak, cuma mendalam lagi ler..

6- biological oceanography
bez+syok+favaurite sbject..
lecture baik, Dr Lim Po Teen (this is my mentor[daddy]..)

then, ditambah lagi dgn sbject lain :
7- Titas
ala, cm sejarah jer..tamadun islam..tamadun2 len..

8- End User Computing
kena blajar pasal komputer..

9- EBX
tentang perniagaan. dapat berniaga, syok..

Xtau la untuk semester baru ni cmne..
Time kitowng dulu..
Semester 1..
Semua subject ni fakulti yang tolong uruskan..
So, kita cuma masuk kelas n kuliah ajer..
Yang lain2, akan ditunjukkan time orentasi ok!
C U THERE!!!!
Read More

Monday, July 11, 2011

Pentauliahan Palapes Kali Ke-30

Salam n Salam Sejahtera

Aku nak mengucapkan berbanyak2 tahniah kepada senior2 airforce Unimas yang berjaya ditauliahkan menjadi Pegawai Muda..



Ni suma gambar2 yang diambil dr kwan aku punya fesbok..
Suma gambar2 Pegawai Muda Palapes Unimas..
Yang bju putih Palapes Darat, biru tua Palapes Udara (Airforce)






Bukannya ape, senior aku semuanya baik2 belaka..
Cuma waktu Minggu Suai Kenal (MSK) je sakit..
MSK juga dikenali dengan MINGGU SEKSA KADET kui3..

So, semester depan (sem ke-3)..
Aku yang dah naik jadi intermediate akan dijaga oleh Young Officer (YO) baru..
Hopefully, walaupun diorg dah naik pangkat..
Diorg masih lagi rendah diri & menerapkan nilai2 murni yang baik kepada kami yang masih bru nak belajar ni..

Emm, semester depan aku dah ada junior pula..
Aku pulak yang dipanggil "PUAN"..
Cam pelik jerr...

me n Kak Mas dr Palapes Darat sama2 da latihan menembak..
Sajer gatai letak..hehe..
Read More

Sunday, July 10, 2011

Bersih 2.0

Salam n Salam Sejahtera..

Ohoi hoi..
aku suda brani nak cakap pasal benda ni lak..


Xde la, juz nak bagi pendapat jer..
Sebab seram pulak bila tgk berita harian on9 hari ni..
Cam dasat jer..




Tuntutan diorg :
1. BERSIHKAN SENARAI UNDI
2. MEREFORMASIKAN UNDI POS
3. GUNAKAN DAKWAT KEKAL
4. MASA KEMPEN MINIMA 21 HARI
5. AKSES MEDIA YANG BEBAS & ADIL
6. KUKUHKAN INSTITUSI AWAM
7. HENTIKAN RASUAH
8. HENTIKAN POLITIK KOTOR

Cara diorg 2 salah..
Diorg menyusahkan diri je nak kena tangkap polis watpe..
Pastu, menyusahkan org ramai yang nak syok2 holiday hujung minggu..
Ada plak majlis perkahwinan terganggu..
Ye la, (pengantin kna jalan kaki, tetamu pun xmau mai)
MSU (Management & Science University) nak wat konvo pon kena tangguh..
Wat sush jer..

Tapi tgk dalam gambar,
Wah2, diorg yang kena tahan siap dapat layanan 5 bintang g..
Bgus la cm2..



Okey2, sampai sinie jer komen aku..
xnak komen byk2..
Huhu..
Read More

Friday, July 08, 2011

Ex Yang $%$$#$%^%%%^$%$@#!!!!

Salam n Salam Sejahtera..


Mesti dahsyat kan kalau tgk post hari ni
Xda kena mengena dgn hidup aku pun
Ni pasal besfren aku

Dia sekarang keja part time be4 masuk universiti utk lnjutkan pelajaran dlm peringkat degree..
Secara kebetulan, dia keja 1 tempat dengan ex dia time sekolah dulu..
Bila ex dia masuk keja, mcm2 cerita yg x elok kua..
Ex dia canang 1 kilang, kwan aku 2 ex dia..
Then, sekarang,,
Paling terok..
Dia cerita yang kwan aku ni dah pernah wat $^$$ dengan dia..

Yang pastinya sumanya fitnah
Aku taw kawan aku ni macamana..
Dari sek ren kami berkawan..
Kecian kawan aku..
Tapi apa nak buat..
Benda dah jadi..

Kadang2 aku rasa aku yang bersalah..
Aku la owg tengah diorg time sek dulu..
Sampai diorg couple..
Aduhai..

Im so sorry my dear fren..
Xpe, Org yang benar Allah sentiasa lindungi..
Org yang salah, tunggu la pembalasannya!!

huhu, sabo2..
Read More

Wednesday, July 06, 2011

Kiddies Ride..JOM!!..

Salam n Salam Sejahtera

Hehe, hari ni nak cerita pasal tempat aku kerja sekarang..
Kiddies Ride


jealous aku tgk budk2 ni leh nek keta..
aku x lepas2 g..
hahaha!!
bukannya apa, seriau la bwak keta, cm nak langgar owg je kat jalan 2..

Bertempat di Kulim Landmark Central(KLC),
Tingkat 2, sebelah Big Cinema..

Antara mainan yang disediakan :

1-
yang ni parents kena tolong controlkan (ada remote controlnyer)

2-
yang ni budak 2 yang kena control sendri. x berfungsi kalau guna remote control..tapi cam semcm jer..cm x jalan..

3-
jip ni pun kena control ngn remote.

4-
jip hitam ni boleh bwak budak yang berat skit. jip ni kena control sendri..

5-
yang ni motosikal..roda 3 of coz..

6-
motosikal yang kedua, sama jugak roda 3. dua2 motosikal ni dikawal oleh budak2 sendri..

7-
yang ni mmg xleh nak diselamatkan g..x guna pon, hiasan semata2..dah rosak..

Bayaran ikot masa :
@ 5 minit = RM3
@ 10 minit = RM5
@ 30 minit = RM10

to all my friends nak cari aku..
meh la sinie..

to all budak2 yang tringin nak bwak mto ngn keta..
swoh parents ke sinie..
(pastikan jgn lebih dr 5kg)
Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com