Wednesday, December 28, 2011

NUH & MIZZ NINA YANG DAH BESO..

Salam n Salam Sejahtera

Masuk hari ni, sudah 4 hari aku dekat semenanjung. Tapi, masalahnya, aku dah demam akibat jangkitan dari Bang Cik aku. Aduss, benci betul. Semalam, tengah dok sok sek-sok sek (hingus), mak lepaskan dua ekoq anak kucing babam dalam rumah. Memang terkejut sangat-sangat. Dulu kecik tapak tangan, sekarang..

Sebelum..
Selepas..tinggal Nuh dengan M' Nina jer..sekor dah bagi kat owang..huhuhu..



berkenan sungguh dengan stokin busyuk!

penat main


why are you looking at me HUH?
Hahaha! Gambaq Nuh banyak sebab dia ni pandai bergaya depan kamera. Ish3. Mizz Nina ni susah betoi nak ambik gambaq comei dia. Kesimpulannya, sangat susah nak ambik gambaq 2 ekoq ni. Lari sana, lari sini. Aduih. Macamanalah aku tak sentiasa rindu diorang ni. =) Hachooooooooooooom!!! (aduihh, tolong la cepat lega demam oi...)
Read More

Sunday, December 25, 2011

MY VILLAGE BAROK RESTAURANT

Salam n Salam Sejahtera

19 Dec.
Ni cerita waktu malam. Habis je kelas, malam bersiap-siap nak kua celebrate kelas coral yang dah habis n presentation yang berjaya! Sambil-sambil tu, teman Kak Aten nak beli kek lapis. Esok dia nak balik kampung.

Kek Lapis Dayang Salhah
Mira Kek House
p/s : pilih-pilih, jangan tak pilih
yang warna coklat tu la..
p/s : aduhai, nama x boleh blah..sedap gak..hihi..
Tujuan utama! Mengisi perut yang berkeroncong, niat nak makan di McD, tapi jauh pulak nak patah balik ke Waterfront. Destinasi..
My Village Barok
Kali kedua dah aku makan dekat sini. Sedap n boleh tahan jugak masakan dia. Restoran ni yang paling menarik sebab dekorasi dia. Tempat makan dia berbentuk rumah kampung, so ada dua tingkat.  Then, kali ni mai sini bawu perasan yang restoran ni pernah dikunjungi Jalan Jalan Cari Makan (JJCM), rancangan TV3 tu.








Ni semua muka excited bila nampak :


Tomyam campur (xde pulak dalam gambaq), midin belacan, kerapu sweet sour, sotong blackpepper, tauhu, ayan penyet (butter prawn). Set ni untuk 6 orang makan, da 6 jenis makanan, ada sekali air. Semuanya RM155.


Fuh, memang tak rugi makan sini bawak 3 kereta. Memang puas hati. Cuma tomyam dia agak masam sampai  tak habis, rugi-rugi. Apa-apa pun, memang sampai menjilat jari sebab makan dengan tangan. Lain la kalau makan guna sudu dengan garpu. Haha!

Balik kekenyangan, tapi...


Sebelum balik, singgah McD! Aku cari dessert..

McFlurry! My favourite!
Sampai je katil malam tu, lena cam ulaq sawa kekenyangan. Esok tu pulak tak ada kelas.. =)
Read More

Friday, December 23, 2011

PRESENTATION CORAL REEF ECOLOGY

Salam n Selamat Sejahtera

19 Dec.
Inilah presentation terakhir untuk semester 3 ni. Alhamdulillah, akhirnya siap juga poster dan model coral. Aduhai, berhempas pulas baca 1 jurnal yang agak pening. Biasalah, student mana yang suka baca jurnal yang panjang berjela-jela. Dalam English pulak, tapi kan kalau dalam bahasa melayu lagi tak faham. Upss, bukan nak condemn bahasa sendiri, sebab pembelajaran semua dalam English..

Presentation ni agak special, kami perlu present dekat lobi fakulti. So, mana-mana lecturer yang mai atau student yang singgah tanya, kena la jawab. Ala-ala conference gitu. Hehehe..

poster group 4
p/s : kitowangnyer

model 










coral reef yang paling cantik kan?

group kami


mike tekun bagi penerangan
Lastly, rasa sangat-sangat happy bila dah habis. Poster kami bagi kat lecturer, Dr. Aazani, model pun simpan dekat fakulti. Rasa lega bila presentation ni berjaya n dah habis! Fuhh!! Berpenat lelah kot buat benda ni. Semuanya sebab last-last minute. Salah kami jugak. Alhamdulillah semua sudah berjaya..

Thanks to all my group members : Geraldine, Mike, Anisah, Aimi, n Farahin.
Love u all!!
Read More

Friday, December 16, 2011

LATIHAN TEMPATAN

Salam N Salam Sejahtera

Akhirnya malam ini aku rasa sangat-sangat tenang+rileks. Sebab? Latihan tempatan PALAPES sudah habis. Kalau tidak, mesti malam ini, aku sibuk iron baju kawad, kiwi kasut, memang well-prepared lah untuk latihan. Minggu lepas punya latihan terakhir memang sangat penat+syok. Peringkat intermediate kena buat model+baca perintah.
  • Tugasan : membuat model dan membaca perintah
  • Lokasi : hutan sebelah padang kawad (kawasan rentas halangan)
  • Golongan terlibat : senior & intermediate

Sabtu, 10 Dec.
gaya sentiasa lebih


pembesaran model sektor
rahul syah@syahid bersungguh-sungguh membuat teks bacaan perintah
lokasi


geng-geng pembaca perintah, 4 orang dari kanan..
chang, kak hajar, qie dengan rahul
Agak tidak selesa sebab kami semua pakai baju kawad untuk buat kerja. Baju ni agak ketat dan rimas sangat-sangat. 

Ahad, 11 Dec.
model serang hendap
pembesaran serang hendap


chang


rahul syah
qie

kemas-kemas
Agak menarik untuk sesi baca perintah hari kedua. Lagipun, semalam blur-blur lagi. Hari kedua sudah pro. Sangat lenguh kaki tunggu baca printah ni habis. Sabo sajalah. Lepas lunch, kami semua buat praktikal serang hendap pulak.

ikat tali perhubungan










serang hendap formation..



ALAMAK! Kena denda..hehe..musuh berjaya masuk!
Petang, geng-geng lelaki main bola sepak lawan pasukan jurulatih. Mestilah kami yang menang! Kan geng-geng mantap. Tapi, hujan lebat gila petang tu.

Emm, best sesangat bila dah habis. Tapi, bila tengok bilik...baju?? BERLAMBAK2 kena basuh. Aduhai, berlumpur lagi. Sabar sajalah. Dobi? Malasss, buang duit jer.. 

To all my squad, good luck untuk final exam next month k!


Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com