Monday, January 09, 2012

Student Pavillion, UNIMAS

Salam n Salam Sejahtera

Hari ini sudah bermula periksa pertama aku, marine n freshwater invertebrates. Aduhai, mampuih la, soalan yang aku taw jawapan memang berlambak-lambak aku ceghita, yang mana aku tak taw memang blur tak taw nak hentam apa. Padam muka aku, belajaq maen-maen. Naik mengantuk aku periksa petang-petang ni. Pukui 2 sampai 5, aku keluaq pun pukui 4.30 sebab tak taw nak bohong apa lagi.

Habis periksa, perut berkeroncong mintak diisi, lapaq benda goreng-goreng. Aku, Aimi, Mai dengan Kak Mas makan kat Student Pavillion. Aku tengok dah ada 1 kedai bukak, jual barang-barang biasa macam slipar Angry Bird, keronsang, beg, topup. Bank ATM Maybank dengan kedai dobi pun ada, tapi tak bukak lagi. Untung la aku duduk fakulti FSTS, dekat saja. Kedai makan pun dah banyak bukak dah kat sinie.

char kuew tiaw kerang-RM4
Menu hari ini lunch+tea+dinner, char kuew tiaw. Bolehlah tahan, kedai dia depan sekali. Kedai ni juai roti canai jugak, nanti nak try pulak la.

view yang lawa
Sambil-sambil makan, boleh la nak tengak pemandangan dari tasik unimas. Dok nampak bas unimas dok lalu-lalang, dok pikiaq aku nak kejaq bas balik pukui berapa agaknya. Awan pulak macam seronok ja dok ikut atas kepala nak turunkan aiq mata dia. Balik-balik, kena la hujan. Baguih punya, Sediakan Payung Sebelum Hujan. Dah la payung aku mangkuk mana tak taw dok tukaq dengan payung buruk. Geram betoi!
Lepaih ni, belajaq untuk Conservation Genetics pulak menyusul..

No comments:

Post a Comment

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com