Monday, February 20, 2012

1st Kuliah+Menu Rakyat 1 Malaysia Wujud Di UNIMAS




Alhamdulillah, sudah bermula kembali perjalanan sebagai seorang pelajar. Tapi, pagi tadi pun bangun liat, astaaga! Subuh pun entah ke mana, sedangkan sudah bangun. Pernah tak korang mimpi tengah buat sesuatu, contohnya bangun, mandi, solat subuh. Bila bukak saja mata, AIKK!! aku atas katil lagi. Cesss, mimpi ghupanya. Sabaq saja la..


Kelas hari ni start pukul 11am-1pm. Kelas Dr. Lee Nyanti, Aquaculture. Lecturer yang sama mengajaq aku semester lepaih. Harap-harap ok sebab dah biasa kan? Kelas tadi 13 orang saja. Yang len tak balik lagi. Amboih, cuti sakan..

Sampai-sampai fakulti, amboih! Ramainya umah manusia. Agaknya intake baru kot. Tu yang semua dok bergelimpang penuh dekat depan pejabat. Ghimas pulak aku tengok. Yala, pakat-pakat nak uruskan macam-macam. Kos ka, bayaran ka..Penin la akak-akak kerani dalam tu. Tambah-tambah "Kakak Bihah", hehehe. Bukannya apa, mulut dia pot pet-pot pet. Dressing pulak kalah lecturer! Upss, dah tambah dosa. Kikiki..

Semester 2, tahun ke-2 ni aku ambik ciput ja jam kredit ni. Kalau pointer tak naik jugak aku tak tau nak kata apa, nampak sangat bangang tahap cipan nie.

1. Estuarine n Mangrove Ecology (4 jam kredit)
2. Aquaculture (3 jam kredit)
3. Scientific Communication (3 jam kredit)
4. Aquatic Vertebrates (3 jam kredit)
5. Palapes (2 jam kredit)



Semua sekali 15 jam kredit. Risau jugak sebab ada 4 jam kredit n ambik semua teras. Giloo!! Tak score naya! Yang pastinya bak kata Kak Hajar, " Buat sesuatu atas kemampuan kita, jangan ikut orang/ kawan". Baek Kak Hajar!

ngeee...('',)
Pastu nak update sikit pasal Menu Rakyat 1 Malaysia yang baghu saja dirasmikan oleh Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi Dan Kepenggunaan (PDNKK), YB Dato' Sri Ismail Sabri Bin Yaakob dekat Student Pavillion, UNIMAS.


Dari Borneo Post online
p/s : terima kasih mempublisitikan UNIMAS, kehkehkeh
Sapa nak baca Borneo Post tak kira orang semenanjung atau sesiapa sahaja sila [klik sini].




No comments:

Post a Comment

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com