Thursday, April 26, 2012

Bicara Cinta, Sebelum Semasa & Selepas

Lamanya aku tak mengeluarkan entry terbaru. Semata-mata sebab takdak mood. Memory card handset rosak, lagipun sangatlah sibuk dengan asemen (assignment) yang banyak tak terkira. Dalam kesibukan tu, sempat jugak aku ikut akak housemate, Kak Husna ke Forum Bicara Cinta.

Tarikh : 19 April 2012
Tempat : DK, CTF 1
Ahli Panel :
Nur Mastura Mansur (Kak Mas, pelajar Master Communication Unimas) rasanya..

Amin Idris (Pengacara TV Alhijrah)

Imam Muda Najdi

Kak Husna cuma ajak-ajak aku macam tu ja, aku pun menonong saja ikut. Pukul 7.30pm dah siap naik bas turun di HEP. Tunggu Kak Hajar yang baghu habis kelas.

Sian Kak Hajar, baghu nak makan nasik..
Dari kiri Kak Husna, Kak Aini, Kak Etty n Kak Hajar


Nasyid dari UNIMAS


Macam biasa kalau majlis ilmu macam ni perempuan sentiasa ramai..
"Lelaki semua ada di rumah, baca Yassin", malam Jumaat kan...
Fuh, memang agak rugi sapa yang tak ikut pi malam tu. Dok dating saja tau, dengaq forum macam ni tak mau pulak ikut.

Antara info yang aku ingat sampai sekarang :

  • cinta adalah sesuatu yang sangat suci
  • dalam sesuatu perhubungan, ibu bapa kedua-dua belah pihak perlu tahu yang anak masing-masing sedang berkawan sebab.."REDHA ALLAH DATANGNYA DARI REDHA IBU BAPA".
  • orang yang banyak alasan adalah "BANGAU", kihkihkih...
  • jika sesuatu perhubungan itu menyebabkan kita sakit, kenapa perlu tunggu..JUST SAID "FORGET IT, ENOUGH IS ENOUGH!"
  • perkahwinan bukan kerana cinta, tetapi kerana "PENERIMAAN"
Tak banyak yang aku ingat sebab aku tak catat apa-apa pun. Hehehe..mana aku tau panel dia best sangat-sangat. Agak memberi info jugaklah aku mai forum macam ni. Insyaallah kalau ada lagi forum macam ni UNIMAS buat, aku sanggup pi..

Terima kasih Kak Husna sebab ajak (",)





No comments:

Post a Comment

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com