Sunday, April 15, 2012

LaTIHAN mEnembak STAYER AUG

Latihan menembak kali ni bagi aku sangat tak best. Sebab :

1. weapon berkongsi
Junior saja yang ambil weapon. Hari pertama junior Unimas dengan Intermediate Uitm yang pergi menembak. Kami yang tinggal ni kena berkawad, bersukan dengan pakai half medan. Fuhh, malam tu troih kena h*** sebab junior banyak buat salah. Memang baguih...

2. kenderaan nak bawak ke Sampadi limited
Sebab tu kami pi menembak asing-asing. Gila penat waktu menembak sebab tak ramai. Lepaih penat jaga benteng tempat sasaran orang menembak, lari-lari pi tempat menembak pulak. Memang menembak sambil termengah-mengah. Melilau-lilau aku menembak. Entah kena ke dak papan sasaran tu.

3. tak sempat menembak 200 meter
Hujan yang melanda tiap-tiap petang membataskan pergerakan.

4. mata tembakan aku yang terok berbanding waktu aku junior
Agaknya tak dapat fokus kot. Dulu senang-senang aku dapat kutip mata 40++ untuk 100meter, kali ni aku dapat 19 ja..Mata dikira dengan mata di tengah 5, kedua 4, ketiga 3 dan luar papan 2.

Hari pertama, Sabtu-8 APR 2012 :
Junior Unimas dengan Intermediate Uitm ke Base TUDM Kuching untuk ambil Stayer. Kami yang lain-lain ada pt pagi. Lepas sarapan kawad tauliah sampai tengahari. Petang ada sukan pakai half (seluar medan+baju sukan).

Hari kedua, Ahad-9 APR 2012 :
Kami yang tinggal semalam pulak ada menembak.


Palapes Darat Unimas pun ada..
Menembak, menembak jugak, solat jangan lupa..

Geng-geng intermediate berehat selepas lunch..
Hari ketiga, Isnin-10 APR 2012 :

Hanya yang berjaya dapat markah tertinggi hari pertama dengan kedua yang dapat pi menembak untuk hari ketiga. Senior 8 orang, Intermediate 16 orang tak silap, Junior pun sama 16 orang. Ingat-ingat lupa pulak aku lepaih otak kiri aku ni bergegar. Aku pun dapat join untuk ganti Uitm yang tak join. Tengok-tengok esoknya, orang yang aku ganti tu mai pulak. Dapat la aku jadi fitik peluru. Gheja aku jaga peluru+isi peluru. Dapat la aku ambik gambaq banyak-banyak.

Pelarasan untuk tembakan 200 meter
Kadet dengan pengasuh masing-masing

Semua berdebar-debar untuk tembak piring


Tuan Willy yang jaga keluar masuk peluru
Tuan Fendi dengan Tuan Bonnie
Aku pembantu Qie untuk fitik peluru

Ni lah gheja aku, dok main dengan peluru n kelopak

Keputusan menembak kumpulan Junior menang. Fuhh, terror tuh. Bila balik saja, dalam bas semua tidoq tak ingat dunia. Semua terlentok-lentok. Termasuk aku. ZZZZZ...

4 comments:

  1. Best nya!!!! Huhuhu... sya xda pgalaman nie.. Jelez.. huhuhu -.-

    ReplyDelete
  2. alala, berminat boleh la masuk PALAPES Udara, PLKN ke..he3..

    ReplyDelete
  3. best kan..
    hasrat akak nak masuk palapes dulu tak kesampaian..huhu

    ReplyDelete
  4. @qasehnyarania: yeke..xpe2..sye tolong masuk utk akak eh..he3..

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com