Monday, May 14, 2012

Field tRIp AqUaCulTUrE

Berhabuk sudah blog aku ni, akibat terlalu banyak assignment yang kena siapkan. Tu la, gheja suka buat last-last minute. Pengajarannya, buatlah gheja awai-awai, jangan tanggung-tangguh, merana otak nanti. Emm, pagi-pagi yang tak berapa buta ni aku nak ceghita pasai Field Trip Aquaculture hari Jumaat lepas.

  • Field Trip Aquaculture
  • 11 May 2012
  • Institut Penyelidikan Perikanan, FRI Santubong
Cantik kan pemandangan tempat nie..

Penerangan oleh pegawai dari jabatan
Pusing-pusing di sekitar kawasan
Kesian ikan buntal ni stress sampai jadi warna hitam..

Gemuknya dia, ikan buntal kuning..
Tempat untuk culture..
Salah seorang pekerja makmal, bekas UNIMAS..dari kos Biotechnology


pak cik tu tengah buang lumut dalam kolam

Lumut...
Nurseri "kanak-kanak" ikan
ada anak-anak ikan






Sarapan pagi selepas kepanasan.. 
Celorot, makanan Sarawak..
Tapai..
Pensyarah aku, Prof. Dr. Lee Nyanti
Pengiring yang ikut..
Suka yer En. Richard, pembantu makmal
AGHH!! Perosak gambaq~
Nak jugak bergambaq dengan Encik Ridhuan yang hensem
Ada cage culture tuhhhh di belakang sana..sapa tak nampak pendek umoq..
sUMtiMeS OnlY 1 pICtURe CAn TeLl ThOuSaNdS StOrY


2 comments:

  1. salam, nak tnya alamat fri santubong ni ape?

    ReplyDelete
    Replies
    1. cer google jabatan perikanan sarawak..

      Delete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com