Saturday, September 08, 2012

Mari-mari Masuk PALAPES Udara


Kali ini aku nak berceghita waktu promosi pengambilan junior Palapes Udara UNIMAS. Promosi bermula dari 4 - 6 September 2012. Semua promosi buat di dalam DeTAR. Sejuklah sebab air-cond kalau nak dibandingkan dengan pengambilan lepas agak ter'seksa' sebab di luar. PANAS-PANAS! Untunglah orang yang terlibat dengan promosi. Kali ni aku tak terlibat sangat pun, sebab praktikal. Tapi, still jugak aku balik awal sebab dalam hati ada niat untuk 'membantu'. Tapi, hampess, tak payah balik awai-awai pun takpa.. =__="

Lengang sebab student baru dalam dewan..
Makan ja aihh bebudak nie..
Bergambaq A..yang len sila bagi A jugak na..
Bakal-bakal SENIOR wanna-BE..
Puan Sikin dok belek-belek majalah yang di'sponsor' TUDM.
Baru perasan bentuk dalam DeTAR ni bentuk logo UNIMAS..
Adik-adik pakat turun keluar dari dewan untuk lunch.
Maskot Chicky dari KFC pun ada?
Seronoknya student-student intake baru ni. Dapat makan KFC beb! Aku dulu nasi dalam kotak polisterin ja. Nak buat promosi KFC Kota Samarahan kot, maybe. UnTUNGnya mereka-mereka. Kalau lepas ni nak lari dari UNIMAS tak tau la aku nak kata apa. Sebab ni dah dikira 'Bagai Menatang Minyak Yang Penuh'. 

Intake pengambilan kali ni pun agak ramai yang masuk UNIMAS. Nak join Palapes Udara pun boleh tahan ramai jugak. Tak rugi la aku ber'chot chet' dalam DeTAR mempromosikan. Aku tolong la jugak sikit-sikit walaupun kadang-kadang kerja kita ni orang tak nampak. Manusia ni kadang-kadang depan orang tertentu rajin, belakang...(tut..). Maaf, terkasar bahasa pulak di sini. Sesiapa yang makan cabai, depa la akan terasa kepedasannya. Ehem-Ehem.

Tak mau sesi touching-touching di sini. Aku mengakhiri entry kali ini dengan lafaz tulisan, Assalamualaikumwarahmatullahhiwabarakatuh..
Selamat malam semua!

8 comments:

  1. join palapes ni dapat elaun kan??heheh

    ReplyDelete
  2. @nick nashram : sebb tu la masuk..huk3..ley tmbh fulus..
    @bella : ho3..askar susu je pown..huk3..

    ReplyDelete
  3. kalau ada masalah mata rabun boleh join ke? hukhuk

    ReplyDelete
  4. @sembangkosong: boleyh3..no hal..

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum,kalau nak tubuh kan di ipts saya belajar macam mana?..boley ajar tak cara nak buat proposal untuk bntang kepada HEP

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'slm, emm, saya xtau pulak caranya..sbb waktu saya msuk ipta, palapes udara dah 7 tahun wujud di unimas..
      cuba tanya org di hep..

      Delete
  6. assalamualaikum, macam mna nak buat proposal untuk mewujudkan palapes udara di unisel?

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com