Tuesday, September 04, 2012

Peperangan Di Medan UNIMAS

 
 Bermula dari tarikh hari ini 3 - 7 September merupakan tarikh pandaftaran khusus untuk semester baru ni. Semua pakat-pakat tunggu depan laptop dengan semangatnya dari pukul 2pm. Lepaih tu bila tak boleh masuk, pakat-pakat update dekat fb tak boleh bukak..
 
Bukannya apa, risau kalau tak boleh nak daftar masuk kelas yang sangat-sangat famous-amous. Maksudnya yang paling menjadi rebutan. Antaranya, subjek Bahasa Inggeris dengan Bahasa Melayu. Macam goreng pisang panas! Nak buat macamana, subjek yang wajib semua orang kena ambik kan..
 
Kelakar CLS post gambar ni..
 Paling suka caption ayat yang depa antaq sekali, ramai student berpusu-pusu daftarkan diri di Pusat Pengajian Bahasa. Tapi, berapa ramai yang berpusu-pusu untuk masuk ke kelas? Good point actually. Then, macam tak adil kepada mereka yang rajin ke kelas tetapi tak dapat daftar..

Akhirnya, berkat kesabaran aku meng"refresh", dapat jugak masuk..

Untuk pendaftaran semester tak ada masalah..
Masalah biasa bila nak register course..
Yeasss! Dapat masuk jugak akhirnya..
Untuk semester ni..
Core (WAJIB ya..) :
Final Year Project 1
Remote Sensing & GIS
Environmental Law
Coastal Zone Management
Generik :
Academic Reading & Writing
Bahasa Melayu
 Lepas ni maybe nak tambah lagi kut. Alang-alang sebab teras sikit je. 12 kredit..
Good luck kepada kawan-kawan UNIMAS lain ok!

8 comments:

  1. ooh student unimas..bekas jiran..haha

    ReplyDelete
  2. waah waahh dah nak start buat final year project tuu.. all the best! fighting~

    ReplyDelete
  3. timaseh @lulu..he3..aah, takot la..hu3..

    ReplyDelete
  4. kawan dari semenanjung pun ada kat unimas,, haisy,,, sedey nya la kan kalau dok jauh,, tapi pengalaman tu yang berharga,,

    ReplyDelete
  5. @nurmujahidah, iyer..taw pe..sedey la jugk..hu3..

    ReplyDelete
  6. hye akak, nak tanye..sye baru dapt offer utk further dalm kos ni.
    boleh tak akk share pasal subjek2 yg kitorg akn blaja utk the whole sem. (maaf jika agak over prmintaan ini) blog akk bnyak membantu .terima ksih akk. anyway, subjek generik tu wajib k ambil?

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyer, generik wajib ambil utk graduate..emm, nnti adik msuk orentasi ada dpt buku tau..buku tu ada semua kos yg wajib study..nk lebih detail tgk dlm entry2 akak yg lama berlabel unimas or akuatik, mmg ada..

      Delete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com