Wednesday, October 17, 2012

Pesta Convo UNIMAS 2012

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia

Benda yang menyeronokkan bagi aku di sepanjang Pesta Convo ni ialah gerai makanan. Macam-macam ada. Hari pertama pesta aku dah serbu makan tengahari dekat sana. Tekan sini.

Nasi Goreng Ayam
Lepas tu, hari Jumaat malam tu rasa kaki ni macam gatal nak pi walaupun ada roll call pukul 10pm. Sapa suwoh depa buat latihan waktu Pesta Convo. Confirm ramai yang tak dak punya!

Mee Kolok Pok (macam mee kolok, tapi mee dia besaq sikit) + Takoyaki + ABC
Esoknya, escape training sebab ada assignment project di CAIS. Alang-alang, isi perut dulu di Pesta Convo.

Nasi Ayam Roasted
Malam dengan penuh kerajinan aku ke Konsert Perdana. Mentang-mentang esoknya aku escape training jugak. Walaupun aku escape, PT (physical training) aku tak tinggal ok! 

Meh aku nak kongsikan gambaq di sepanjang Pesta Convo. Kebanyakannya malam la sebab siang aku sibuk. Tak buleh nak pi.

Citrawarna aku tak join pun sebab sibuk buat preparation untuk presentation proposal FYP. Gambaq bawah ni akak-akak housemate ambilkan. Pengacaranya Abon dan Ebby Yus (pelakon lawak tuh!)



Seterusnya, aku ke ceramah Bicara Ilmu. Ada derma jugak depa buat untuk membantu seorang student yang kemalangan jalan raya.

Kumpulan Damai (penyanyi nasyid UNIMAS)
Tabung derma
Panel-panel penceramah
Hujan lebat!
Malam seterusnya, jalan-jalan nak tengok kedai cenderahati. Ada jual baju jersey, baju kurung, tudung, bunga, beg..etc..
Aimi dan Stella


Malam yang terakhir, malam penutupan. Jep Sepah dan Shahrul Shiro mai! Gila, macam nak tercabut urat kentut aku. Videonya ada tapi tal boleh nak upload. Tapi, dah ada orang lain upload jugak. Ada jugak persembahan dari Kampung Budaya, dan international student bersajak.


Persembahan dari Kampung Budaya
Sesi penyampaian hadiah, ni yang menang Master Chef UNIMAS. Semua lelaki!




Minah yang takdak kerja sementara tunggu bas sampai..



Hehe, tiba-tiba dapat sejambak bunga pulak. Eleh, lebihan bunga yang tak laku dari kedai bunga kawan sendiri..

7 comments:

  1. cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

    ReplyDelete
  2. HEHEH INGAT PAKJOE JE SEDAP TUAN BLOG NIE PUN SEDAP GAK HEHEHE

    ReplyDelete
  3. @pak joe: yolah tu..rya pe? rya haji...

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com