Sunday, January 20, 2013

Latihan Pengenalan Survivor


Sempena dengan training yang akan bermula esok, bersamaan dengan 21 Januari 2013, skuad-skuad senior ada "extra" training untuk survivor dalam hutan nanti.

Tarikh : 19 Januari 2013 (Sabtu)
Lokasi : Hutan UNIMAS
Baju : Half medan

Task yang perlu dibuat:
  • Pondok seminggu
  • Tombak
  • Serampang
  • Bunga lawang
  • Perangkap
  • Jerat
  • Pendayung
Banyak pulak pucuk midin sini, sodapnya!
Hei! Pi masuk nuh! Dok posing pulak..
Pakat-pakat buat kerja..
Tuan Shahir, (anjutan baru) tengah mengajaq cara nak buat bunga lawang.
Anyam kak Etty jangan tak anyam..
Pondok in da making..
Pehh, kak Gee, ambik hang!
Disebabkan kesentukan masa, pendayung tak dapat nak disiapkan. Yelah, manalah nak cari pokok yang sesuai nak guna dekat hutan UNIMAS ni. Lagipun sekadar gambaran awal apa yang kami perlu buat untuk survivor nanti.


Selesai semua, ada taklimat dan komen dari Sarjan.

Muka penat..
Fokus! Fokus!
Apakah yang sedang dilakukan oleh aku di tengah-tengah tu..
Tengok perangkap yang di'construct' by Bery & Joe. p/s: bukan setakat perangkap binatang pandai buat, perangkap pompuan pun pandai =. .="
Acece Bery..
Kami bahagia sebab dah keluaq hutan!
 Baru sehari dalam hutan pun dah macam tu. Macamanalah agaknya nak survive dalam hutan selama 4 hari dengan makanan perlu cari sendiri, tasking-tasking yang perlu dibuat. Aku ni memang failed bab-bab hutan ni. Aiyak! Tapi kan, baguslah Tuan Shahir ni, macam-macam ilmu yang beliau kongsi. Cara nak ikat dengan betul untuk buat serampang pun beliau tunjukkan. Huhuhu, harap-harap berguna n ingat bila dah masuk hutan nanti.

Kepada semua skuad senior lain. Gambate! Sebab Annual Camp ni adalah last training masuk hutan kita bersama-sama. Lepas ni dah takdak dah.. =)

27 comments:

  1. @kinara: ye la tuh..ha3!! terseksa..

    ReplyDelete
  2. wah...latihan survivor...mcm byk manfaat ni nanti...nanti masuk hutan unimas jugak ke timah? agak2 ada makan binatang pelik2 tak nanti? eh? byk plak soalan...haha apa2 pun good luck...

    ReplyDelete
  3. @timi: he3..xde la, masuk utn dekat sematan, klu dekt utn unimas ni mmg xle nk mkn la jwabnyer..huk3..

    ReplyDelete
  4. @mimi: xdew nye nk syok akak..takot niyhh..

    ReplyDelete
  5. untunglaha wk dpt mausk hutan..lyeen last amsuk hutan sem lepas time BIG..erm.

    ReplyDelete
  6. ada gak nampak muka belang2 macam bam askar..hehehe

    ReplyDelete
  7. WAHHH SERONOKNYA DIA... BELAKAN UMA AKAK ADA GAK HUTAN TAPI YA ALLAH TAK TAHAN NYAMUK BNYAK SGT

    ReplyDelete
  8. woww. cam best jew. PALAPES ehh ??

    ReplyDelete
  9. Miss this activity lasak macam ni..tough tapi best kan cik tim!!

    ReplyDelete
  10. Wah...Bestnya ^_^
    Mesti seronok kan :-)

    ReplyDelete
  11. @lyeen: BIG? ape tu?
    @cikgu ma: he3, kurang berbelang sbb x masuk kawad..he3..
    @dyshasahhir: aiyak..utan blkng umah ade ape ..hi3..
    @aniss: yup3..Palapes udara..
    @raudzah: yup3..tapi skng ni da macam x larat..uwa!!
    @dunia wilma: boleyhh la..hu3..

    ReplyDelete
  12. eh? tgh latihan survivor masih boleh reply comments ke?

    ReplyDelete
  13. @timi: masuk hutan 29 jan - 2 feb nie..skng ni training dalam kem dulu..(dalam kolej)..

    ReplyDelete
  14. oooh ok...hehe...ingatkan boleh bawak smartphone dalam hutan td...

    ReplyDelete
  15. saya pun kena berkhemah jugak..tapi kat gunung ledang..pengakap je..huhu

    ReplyDelete
  16. @timi: cek pkai enset cikai je..hu3..xde smartphone2 ni..
    @nick: ha3!! ok la tu.berkhemah jugak..he3..

    ReplyDelete
  17. mun suka aktiviti masuk hutan nie . tapi kalau hutan tu berbukit macam bukit larut , memang susah lah :p

    ReplyDelete
  18. masuk hutan x ajak mad yer hehe..

    ReplyDelete
  19. @cik mun: npew ngn bukit larut..xpenah g lagi..he3..
    @aqumad: amboi..nk join? bleyh2..jom3..

    ReplyDelete
  20. WAHH hebakk laa. mesti kuat nie ;)

    ReplyDelete
  21. cik timm palapes eh? best masuk hutan. banyak nyamuk kan.. hehee~

    ReplyDelete
  22. @lulu yaya: yer sye..nyamuk? biasa la tu..

    ReplyDelete
  23. @aniss: ha3!! terpaksa kuatkan mental..hu3..

    ReplyDelete
  24. @aniss: ha3!! terpaksa kuatkan mental..hu3..

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com