Friday, January 18, 2013

Review: MAXIS Wireless Internet Modem


Dari pengguna Celcom broadband bertukaq kepada pengguna MAXIS broadband. Sekali sekala bertukaq angin. Nak pakai Digi, laju dekat sini, tapi problem kalau aku balik kampung nanti. 

Duit Kak Yu dah transfer, tinggai aku nak beli ja. Nasib baik la dalam u ada Maxis Centre. Senang keja aku. 


Aku ni pun careless, pas beli tak cek pulak jenis modem yang dia bagi. Aku ingat stick broadband macam yang aku biasa pakai tu, rupa-rupanya..
Pehh! Advanced bebenor!
Menggelupuq aku blur nak pakai macamana. Saiz pun boleh tahan besaq macam handset. Amboi, gedabak la aku nak cucuk kat laptop ni. Nak tukaq macam malas. Godek dia punya instruction manual dengan kotak dia..




Fungsi yang menarik:
  • Tak payah susah-susah nak cucuk dekat laptop, dia berfungsi macam modem WiFi. Tapi kena caslah, dia pun ada bateri.
  • Disebabkan dia WiFi, bolehlah connect dengan gadget-gadget lain jugak dalam 1 masa. Cuma faham-fahamlah kalau dikongsi tu lembab la sikit.
 Berpeluh-peluh aku nak connect dengan WiFi dia sebab aku tak jumpa security kod dia. Bukak modem ni bawu nampak! Owh, dalam tu rupanya. Mana aku tau. Ni pun tak habis godek-godek lagi function dia. Di lain masa nanti aku update lagi eh..

7 comments:

  1. semakin berlumba2 dorg keluarkan rupa bentuk modem kan...celcom,maxis,P1

    ReplyDelete
  2. lagi bagus pakai ni...boleh share2 dgn member2...

    ReplyDelete
  3. @mimi: ow, yeke..
    @timi: aah, tapi klu brodbnd biasa pon bley shared2 jugk..cuma yg nie xyah nk ccuk kt lptop..

    ReplyDelete
  4. perrgghh...hensem la modem...nak pakai maxis gak, tp prob la balik kg nanti...

    ReplyDelete
  5. @cikgu ma: seriusly sgt comel sbb warna dia putih kot.so, nmpk eksklusif..

    ReplyDelete
  6. cantik jugak..xyah cucuk kat laptop..nak usha la satu..kalo download movie jadi slow x??

    ReplyDelete
  7. @nick: depend kt kuota n line je..he3..

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com