Wednesday, February 27, 2013

BR1M di Kolej Mara Kulim


Hari Ahad lepas, pi teman mak pi Kolej Mara Kulim untuk ambil BR1M @ Bantuan Rakyat 1Malaysia. Awai Kak Yu aku hantar aku dengan mak pi sana. Leceh kalau mai lewat, nanti ramai orang beratuq.

Sambil-sambil baca novel 'Biarkan Aku Berlalu', mata dok meliaq tengok student-student skema dok berjalan pi kelas. Kedah kan Ahad sekolah. Semua student lelaki pakai seluaq slack, tali leher, baju kemeja. Macam aku matrikulasi dulu. Skemasss yang amat!

Suasana dalam dewan Kolej Mara Kulim
Kebanyakan semua yang dah mai ni, dah tua pun. Anggota RELA pun ada. Dekat dalam dewan Kolej tu ada kaunter khas untuk OKU, dengan orang-orang tua yang dah tak larat. Dekat luar pulak kaunter 1- 8 untuk orang-orang biasa yang masih berkemampuan. Mak aku nak tunggu dekat luaq ja. Ha-Ha-HA, payah orang nak detect mak aku ni dah berumur 64 tahun sebab awet muda. He-He-He. 

Mak yang pakai baju kurung peach
Punyalah lama kena beratuq, orang makin ramai dah. Nasib baik kami mai awai. Dapat mak aku beratuq no. 5 dari depan di Kaunter 8. Pukul 9 baru depa mula pengagihan bantuan tu.


Menunggu..
Aku tunggu dekat luaq ja, dari Kaunter luaq mak aku masuk dewan untuk ambik nombor dengan baucer, lepas tu pi khemah luaq pulak untuk bank bagi duit CASH! Hujan pun turun dengan lebatnya.

Ramainya..




Sambil-sambil tunggu Kak Yu aku mai ambik, tunggu dekat luaq kolej la sebab sesak yang amat dalam tu.

Polis trafik dok jaga lalu lintas
Pukul 10 lebih aku dah sampai rumah. Inilah kebaikan datang awai, balik pun awai.. =) 
Untung mak dapat RM500 cASH..

11 comments:

  1. hehehehe, siap amek kat situ. Macam ayah kte, amek dekat pejabat daerah..

    ReplyDelete
  2. he3..aah, amek kat situ..he3..

    ReplyDelete
  3. Nnt mintak duet kat mak kata nak belanja kat kedai kopi kimi jamai k.. haha XD

    ReplyDelete
  4. dapat cash ok, ada yg bagi voucher jer and then kena cash kat bank...

    ReplyDelete
  5. @kimi jamal: amboi..ha3!
    @hatimi: ha3! timi xminx ke BR1M?
    @sukma haron: ow, masing2 tmpat kowt..

    ReplyDelete
  6. haishh duit BR1M nya dah lama abis dah...:D

    sy tag timah...
    http://www.timizero.my/2013/03/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html

    ReplyDelete
  7. ok la daat duit tu.. x kira pembangkang atau kerajaan. Hak kita tetap hak kita

    ReplyDelete
  8. @hatimi: i'allah, xbz tmah join keh..
    @mohd lokman: betoi3..

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com