Saturday, April 20, 2013

Cabaran Menangkap Ikan


Demi untuk Toxicity Test, kami berlima *power ranges mengumpulkan kekuatan untuk menangkap ikan. Cewah!


Peralatan yang dibekalkan:
Kick Net
Baldi
Botol
Roti*kesian lunch Kahar jadi makanan ikan..

Penat jugak sebab pagi pukul 8.30am-10.30am ada exam mid-term TMX. Pastu, pi fakulti jumpa dengan geng-geng power rangers ni hah. Lepas isi perut, pukul 11am bertolak ke Kampus Timur untuk memulakan operasi!

Punya excited aku nak jenguk tasik sampai sebelah kaki dah terbenam masuk tasik. Aduhai, habes kasut dengan seluaq cek basah!

"OUCHH!! KERENGGA!!"
Leader yang bertanggungjawab dan komited!
Sauk Sauk! Jangan Tak Sauk!
Timbullah si ikan kaloi...*nyanyi walaupun tak sedap
Hasil pencarian..inilah inland fish yang kami dapat..
 Antara gelagat-gelagat yang comel ahli kumpulan. 


Kak Dila sorang lagi ahli kumpulan tak dapat nak join sebab sakit. Cepat sembuh tau!

Pencarian membuahkan hasil, dapat jugak ikan yang lebih kurang sama besaq + species yang sama. Bas pukul 12pm dah terlepas. Kena tunggu bas yang seterusnya pukul 2pm. Makan dulu di KFC *aku makan berkongsi ja sebab dah muak =..=" 

Betapa adventurenya kisah aku pada hujung minggu. Balik ke makmal letak ikan, aku sambung kerja makmal untuk PTA pulak. Aduhai, cepatlah habis semua ni. Penatnya..

Balik rumah cepat je padam..zzzz..

5 comments:

  1. awww.. berkongsi lg tu. sweet2.~

    ReplyDelete
  2. Posing sakan yea.....nway ikan apa tu..

    ReplyDelete
  3. raudzah: hehe, ntah la..kami pon blom id lagi tu sp apa..hu3..
    @hatimi: ngeh3..pon boleyh..

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com