Thursday, July 11, 2013

Airasia VS Malaysia Airlines


 29 Jun 2013
Kuching - Kota Kinabalu


Pertama kali naik flight dr Kuc-KK untuk Istiadat Pentauliahan Palapes Ke-32 di UMS, Sabah. Agak murah Malaysia Airlines kalau nak dibandingkan dengan Airasia sebab ada Promo. Harga tiket RM19 *tak termasuk surcharge lagi. Pertama kali jugak naik flight sebelah ada kawan. Selalu lonely ja*kesian. But, ok lah kan sebab...

1- Luggage free
2- Makan free
3- Keselesaan tiptop
4- Layanan tiptop

Selain tu, untuk 'ceramah' keselamatan yang pramugari dok 'hawing' tangan kiri kanan tunjuk pintu kecemasan tu tak dak dah. Sebab dia play je dekat skrin depan tempat duduk. Best skrin depan ni, nak tengok movie ka, dengaq muzik ka, pembayaran apa-apa ka, semua boleh.

Makanan yang diserve ada dua pilihan, Nasi Lemak or Chicken Noodle. Side dish ada buah tembikai susu, jus oren & coklat KitKat.

8 July 2013
Kota Kinabalu - Kuching


Daripada muka comei putih jadi hitam sudah. Nak balik ke Kuching lagi ramai budak-budak UNIMAS ni. Boleh dikatakan dalam flight tu kami ja. Kali ni pemandangan malam hitam pekat + lampu-lampu dari Kota Kinabalu je nampak. 

Menu untuk penerbangan malam tu, pilihan Main Course samada Fish & Rice or Chicken Noodle. Side dish ada kek, air mineral & coklat Kitkat *wajib je ada kan

Tersangatlah mengantuk walaupun aku lena lama gila kat KKIA (Kota Kinabalu International Airport) *hilang malu sebab mengantuk sangat!. Selamba ja tidoq.

I'Allah, 1 hari nanti aku berkunjung lagi ke Sabah walaupun ni bukan kali pertama aku menjejakkan kai di Negeri di Bawah Bayu ni. Aku teringin nak pi bercuti di Kundasang. Best kawan-kawan kata. 1 DAY!!

Jom Bercuti di Sabah

p.s : misi untuk putihkan kulit!

16 comments:

  1. dah lama tak naik flight^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. He3..nek la lagi..tiket tgh promo..he3..

      Delete
  2. terbaik muka masing2 bila menjamah makanan tu...hehehe

    ReplyDelete
  3. wah murahnya..kita prefer MAS coz tak suka pergi LCCT. Tapi kalau tak sempat sangat guna air asia jugak..tapi dua-dua ni kalau dah last mi nute. ticket sama harga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul2..kesmpulnnya kna rajin cek hrganyerr..

      Delete
  4. Assalam. Akak. Sy nk mtk no fon boleh. ? Ada bnda sy nk mtk tlng akak. (: tlng la kak.....

    ReplyDelete
  5. Assalam. Akak. Sy nk mtk no fon boleh ? Sy nk mtk tlg dkt akak. Tlng la kak...

    ReplyDelete
  6. Akak. Nk mtk no fon boleh ? Sy nk tlng sgt dri akak ni..

    ReplyDelete
  7. shiqin: meh add akak di fb..or emel me at timm_bill91@yahoo.com

    ReplyDelete
  8. RM19?murahnya..harga tiket bas pun lebih mahal rasanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. He³ tu bru tiket jer..xtrmasuk cas2 len..cmpur² rm114..he³

      Delete
  9. Slalu org ckp airasia lg murah...mas lg murah ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita kna rajin tgk tiket klu nk dpt murah..

      Delete
  10. murahnya.
    in shaa Allah. ciksu pon teringin nk ke sabah juga . jom.hihi

    ReplyDelete
  11. jom ciksu..sabah cantik tau..sgt2 suka!

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com