Sunday, July 14, 2013

Balik Semenanjung Malaysia!



Final year project dah hantar. Semua dah selesai, misi untuk pindah barang ke rumah sewa baru. Selesaikan packing & bawak turun semua barang. Banyak jugak barang aku ni. Aduhai.. 

Location rumah sewa aku yang baru adalah di rumah flat sebelah Everise. TINGKAT 4! Peh, memang pecah peluh mengangkat barang dari kereta ke tingkat paling atas sekali tu! Kalau macam ni kalah PT perang. Gagahkan jugak tulang 4 kerat ni.

Selesai, meneman Bihah & Kak Maz menghantar hamster diorang ke pusat jagaan. Semester depan lepas cuti bawu depa ambik balik.



 Sebelum balik kampung mesti shopping kek lapis + ikan terubuk. Ini adalah satu kemestian untuk bebudak yang study di UNIMAS ni. Malas nak pi jauh-jauh dengan badan penat mengangkut barang, shopping dekat saja pun di Desa Ilmu.

Pilih-pilih, fresh saja. Dekat belakang pekerja dia tengah buat kek. Memang bau harum semerbak!
Tunggu sat eh, banyak shopping ni..

Sila-sila!
Habis melayang RM153, bukan duit aku pun. Kak aku awai-awai lagi dah bank-in duit. Katanya nak bagi kek lapis kat bakal mertuanya. Boleh-boleh, no hal. Tak dak masalah asalkan kirim fulus. 

Dekat Asma Cake House ni harga standard la. RM10-15 satu kek. Macam-macam perisa ada. Ikan terubuk pun ada jual. Seplastik ada 3 ekoq. 1 plastik RM12. Aku beli barang-barang ni agak awai jugak. Hopefully tak rosak sebelum hari Isnin..

Ini la padahnya gatai jugak nak balik dengan Malaysia Airlines. Dah la kena transit di KLIA 8 JAM! So, kena pastikan laptop, phone, broadband 100% charged.

Bye Borneo!
Welcome Malaysia! *budget duduk luaq negara..

12 comments:

  1. Sedap kek lapais, tringat zaman study dulu, tiap kali lpas raya member akn bawa ;)

    ReplyDelete
  2. 2 la..pasni nk abes study da..kna blajo la wt kek lpis..

    ReplyDelete
  3. wahhh, murah jugak ikan terubuk tu kan.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tmpt pngeluar dia..murh ler..he3..

      Delete
  4. pernah pelihara hamster ngan sugar glider masa kt umah sewa dulu..bila nak pindah jual kat orang..huhu

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Comei2 jugk..ada ptot dia kncing kt sluaq cek..

      Delete
  6. UNIMAS?? akak sedare saya belajar sana..bkn luar negara...boleh la over-the-sea

    ReplyDelete
  7. @anisa: oww..kos ape? mne taw kot2 knai..

    ReplyDelete
  8. ooh sekang ni mesti dah ada kat semenanjung kan timah? kalau tau boleh kirim kek lapis aritu...huhu :P

    ReplyDelete
  9. @Hatimi: 2 la..lmbat sgt..xpe, rya mai la sini..bley la jamu kek lpis..he3..

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com