Thursday, August 15, 2013

Review: Jom Try Bio-Essence


Selamat Hari Raya semua! Rasanya tak lewat lagi nak ucap kan?
Kali ni aku nak buat review untuk satu produk yang agak mahal. TAPI! Sekarang ada sale Bio-Essence yang murah di Watson dan The Store. Serbu la sementara masih sale ni..

Bio-essence

Produk : Bio-Essence (ATP V Face Series)


Dalam seminggu ni aku nak try produk ni sebab dapat free sampel.



Untuk pengenalan, nama ATP tu sebenarnya Adenosine Triphosphate. Tanya ja adik-adik sains tulen yang belajaq Biologi, mesti depa tau. Dengan ATP, ia dapat membantu memperbaharui dan memperbaiki sel kulit.

Kandungan produk :
1. Bio Energy Fluid
Mengandungi mineral untuk pertumbuhan sel baru.

2. Bio Mineral Amino Acid Essence
Mengandungi protein, asid amino dan mineral untuk pertumbuhan sel.

3. Bio Rice Fermentation Essence
Menambahkan darah dan oxygen untuk menambah metabolism dan menguatkan pertumbuhan sel baru disamping memberi khasiat kepada sel kulit, dan menghapuskan kedutan.

4. Ginseng
Memperbaiki proses sel baru dan kulit yang kusam.

 Antara Produk:
Produk dia ada 9 semuanya. Tapi, dalam free sampel yang aku dapat ada 3 saja iaitu,

Deep Exfoliating Gel with ATP


Cara penggunaan: Urutkan di muka dan leher dalam gerakan memusing sehingga kulit mati dan kotoran keluar. Cuci dengan air.

Radiant Youth Essence with ATP

Cara penggunaan: Sapukan 2 kali sekali di muka dan leher, urut didalam gerakan memusing sehingga essence dapat diserap. Selain itu, boleh juga disapu di tangan atau kaki.

Face Lifting Cream with ATP


Cara penggunaan: Sapukan pada siang dan malam selepas memakai essence. Urut didalam gerakan ke atas untuk menghasilkan V kontur.

Seterusnya ada 6 lagi yang lain:

Deep Cleansing Milk with ATP

Pencuci muka, guna macam biasalah..

 Deep Cleanser with ATP


Pencuci jugak ni..

Silky Foaming Cleanser with ATP


Jenis pencuci yang ke-3.

Deep Nourishing Toner with ATP


Kalau nak guna toner, macam biasa lepas mencuci muka.

 Bio-cell Repair Rejuvenating Serum with ATP


 Serum boleh dipakai selepas toner.

Marvel Mask with ATP


Pakai mask ni dalam 2-3 kali seminggu untuk kasil yang lebih baik.

 Kepada pengguna luar sana yang dah cuba produk ni, cer bagi pendapat sikit. Keberkesanan produk ni aku nampak dekat abang aku la. Muka dia terbakar time awal posa hari tu, pastu dia pakai produk ni. Raya ni muka dia hensem balik macam dulu...*hopefully bang cik tak baca no, satgi perasan lebih pulak..

My only Bang Cik..

10 comments:

  1. Hye kak... hehe. Amboi pic last sekali tu. Ayu je posing macam tu. Lelaki melayu terakhir ni. ;)

    ReplyDelete
  2. Hai yuyu..besa la..da mkin segk owg tuh..

    ReplyDelete
  3. Pic last xmenahan pose ayu..hahaha

    ReplyDelete
  4. @mimi: ha3! Abg saje gedik..
    @timi: ngeh3..mmg pun..ki3..

    ReplyDelete
  5. Kita pernah guna this one cik tim..tapi tak sesuai dengan skin..so balrk pada yang asal..

    ReplyDelete
  6. @raudzah: naseb la sye ni bley guna pape jer..he3..tu nk try yg len..

    ReplyDelete
  7. Assalammualaikum..salam singgah .. tgh survey2 nk guna produk bio ni ..hihi ... byk sgt produk nye xtau mne yg bgus n seswai @_@

    ReplyDelete
  8. Assalammualaikum..dan salam perkenalan.. tgh survey produk bio ni.. byk sgt xtau nk guna yg mane satu .. @_@ ..hehe
    jmput singgah ke blog sy alynnazfiz.blogspot.com ^_^

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com