Tuesday, September 17, 2013

Nasi Mak Entek + Bandung Jagung



Excited aku malam ni sebab elaun palapes dah masuk. Walaupun yang masuk baru separuh, masih bersyukur ok sebab sakit kepala berfikir nak bayar duit mengulang & membaiki khusus semester ni. So, malam ni dengan membawa perut yang berkeroncong, keluar la makan di Warung 2000.

Lidah + perut teringin gila dengan nasi mak entek. Last aku makan tak silap taun lepas. Lama gila sebab aku malas + tak suka pi Warung 2000. Bukannya sebab harga ke, tempat ke, tapi sebab aku TAK SUKA INGAT KENANGAN LAMPAU. Adeh, sakit pulak hati kite..

Kita lupakan pasal tu, tapi malam ni berjaya menghilang perut yang mengidam macam pregnant 9 bulan ni.

Nasi mak entek
Bandung jagung
Dulu 1st year nasi mak entek ni RM5 je, sekarang da naik RM6 sudah. Bandung jagung ni pun memang favourite dari dulu lagi. Yang pastinya, kedua-dua menu kat atas ni tak boleh dapat di semenanjung ok! Especially di Kota Samarahan saja tau.

Sambil-sambil makan, pelik sebab kenapa ramai gila mamat-mamat kelantan berkumpul sini *loghat depa bercakapa sebatu bley dengaq yang depa ni kelate+baju merah pasukan bola Rupa-rupanya ada perlawanan bola hari ni. Terengganu VS Kelantan. Aduhai, boleh pulak aku terpakai jersey Harimau Malaya kaler kuning. Hahaha!


 Hujan lebat pulak! Payung tak bawak, hujan memang nampak tak mau stop. Redah sambil berlari-lari! Sampai rumah dah lencun suda. Sempat jugak layan Diandra & Asmara Luna. Sebenarnya itulah tujuan nak cepat balik tu..

Keputusan Piala Malaysia 2013
Terengganu 1 - 3 Kelantan

7 comments:

  1. wahh sedapnya... lama gak ni tak makan ABC ... nyumm nyumm.. =D

    ReplyDelete
  2. @nae: hehe..tu bndung jagung meh..bukn abc..tpi cm abc kan..tu la special yg ada kat sini..

    ReplyDelete
  3. nasi lemak tu menu breakfast sya tiap2 hari..huhu.nasi lemak ayam..sedap.

    ReplyDelete
  4. @nick: ni nasi mak entek la..bukn nsi lemak meh..

    ReplyDelete
  5. Bestnya ABC tu cik timm..memang favorite kita tu.yummy..yummy..

    ReplyDelete
  6. bandung jagung tu nampak cam best lah...huhu tetiba rasa terliur pulak malam2 ni....

    ReplyDelete
  7. @raudzah & @hatimi: hi3..bndung jagung meh, mmg mcm klon ABC kan..he3..

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com