Thursday, October 10, 2013

Masak Lemak Cili Api Nogorhi


Jom kita tengok resepi masak lemak cili roomate aku ni hah..


1. Tumbuk kunyit hidup dan cili padi. Lepas periuk dah panas kita masukan bahan tumbuk tadi. Lepas agak kering sikit masukkan kentang yang dipotong dadu.

2. Masukkan ayam yang dah dipotong. Teruskan kacau.

3. Masukkan sekotak santan segera*senang je sekarang ni, tak payah nak perah-perah kelapa Ketuk la cili padi ikot kesukaan pedas kita tahap mana dan campakkan dalam tu.

4. Kacau dan biarkan sampai santan masak*bila dah naik minyak

5. Dah siap! 

Pehh, makan dengan kacang botol yang digoreng + nasi panas memang sedap!

Sangat lama tak update blog, tuan blog yang horrible kan..im so sorry..

1 comment:

  1. kita suka masak lemak cili api..tapi cili tak boleh banyak cpz kita kurang pedas...kalau ada siput sedut lagi best...

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com