Wednesday, November 27, 2013

Wordless Wednesday @4



Read More

Tuesday, November 26, 2013

8share Cash Out!


Alhamdulillah! Baru 1st time cash-out dari 8share. Sedangkan orang lain dah berlambak-lambak cash-out dah. Nak buat camna, aku ni bukan golongan yang rajin sangat pun + tak terror sangat nak promote iklan ni..

1 November 2013
8share
15 November 2013
8share

26 November 2013
8share

Read More

Monday, November 25, 2013

Steamboat bersama Pengantin Baru


Lokasi : Restoran Persada Warisan
Anggota : 1 family kecuali Abang Cik
Bayaran : Pengantin baru belanja..
Harga : RM19.90 (RM10 je untuk warga emas!)

steamboat, Restoran Persada Warisan

Sup & tomyam..memang sedap!

Liga Lawak Superstar!
Abang ipaq baru..
2nd time makan ramai-ramai 1 family ni. Tak da la ramai sangat pun. Pengantin baru nak belanja, kita rembat saja lah..

Restoran ni baru ja bukak ni sebab kawasan ni baru ja dibangunkan. Lokasi dia belakang Bank Islam Kulim Avenue. Ala, tempat yang ada Old Town White Coffee tuh..

Nak info lebih pasal Restoran Persada Warisan ni?
Meh la melawat FB nya [Persada Warisan]
Read More

Friday, November 22, 2013

Persiapan Majlis Perkahwinan!


My sister gonna married this Saturday! But, the Akad Nikah is today after Asar! 

Excited sangat sebab rumah aku ni dah lama tak ada kenduri kahwin. Semalam memang very the penat sebab asyik keluar beli barang, malam siapkan goodies beg, buat bunga manggar, tolong tempek inai..

Read More

Saturday, November 16, 2013

Secret Recipe Anniversary Offer!


Bersempena dengan anniversary Secret Recipe yang ke-16, ada offer untuk every whole cake potongan RM16! Tapi untuk hari ni je tau. Cepat-cepat la ke Secret Recipe yang berdekatan kalau nak!

 

Kalau tak berkesempatan, tapi nak jugak rasa offer depa, bermula dari 16 November - 30 November ada set makanan yang cuma berharga RM16!


 
Selamat berhujung minggu guys!!
Read More

Thursday, November 14, 2013

Nak Mencuba Sushi King?


Keboringan yang teramat selepas cuti mid-semester lepas hilang terus lepas dapat keluaq ke Kuching. Aduhai, aku rasa lama gila terperuk dalam flat desa ilmu ni. Sabau je lar..
Teng q adikku yang debab + montel sebab sudi belanja akak yang keding ni.

Awal pagi kita breakfest dulu di 1 Stop Station Kafe makan nasi lemak dulu! Biasa-biasa je rasanya..


Pertama kali menonton wayang di CityONE Megamall Kuching. As long yang aku tau, mall ni baru je dibuka. Kedai pun ciput je yang baru buka + construction kedai.

Dah ada decoration untuk Chrismas
Ok la wayangnya, GSC (Golden Screen Cinema). Syiok sebab akhirnya dapat jugak aku tengok cerita THOR : The Dark World!*terlaksana impian dari ritu menggagau nak tengok cerita ni..

Tengok cerita lain, bergambar dengan poster Cloudy with a chance of Meatballs 2 pun boley..
Dua benda aku tak suka dengan mall ni,
1. Toiletnya tak ada air! *kebanyakan mall di sini memang macam omputih..guna tisu je..alahai..
2. Surau? Aku rasa macam tak ada jer..puas pusing tak jumpa??

 Then, bawa la diri ke The Spring mall. Dapat lah solat Zohor kat sana + makan-makan. 

Sushi, Review
Cuba teka?? Apakah ini??
Lunch di Sushi King! Sebab nak belanja adik montel ni guna voucher member card. Disebabkan lapaq, hentam rice combo + sushi + sushi +sushi + ..... jugak.*perut macam buaya

Nak try makan di Sushi King? Tapi segan sebab tak tau nak makan apa? 
Cer tengok link ni:

Selamat Mencuba!
Read More

Wednesday, November 13, 2013

Wordless Wednesday @3




Happy Graduation Day to all my Unimasian friendsss.....
Read More

Saturday, November 02, 2013

Kapten Muda Kacak!


Pada 1 November semalam, Kapten James Anthony Tan dianugerahkan dengan pangkat Kapten (Kehormat) TUDM dalam Pasukan Simpanan Sukarela TUDM (PSSTUDM).

Ha?! Sapa pulak jejaka ni kan?

Hensem kan beliau??
Biodata
Nama: Kapten James Anthony Tan
Tarikh lahir: 4 Jun 1991 *OMG! Same age as me!
Bangsa: Hokkien
Keturunan: Berdarah campuran Cina (bapa) & United Kingdom (Ibu)! *patutlah hensem yang amat..
Berasal: Bandar Sungai Long, Kajang
Pendidikan: - Lepasan kadet penerbangan Bournemouth Commercial Flight Training, United Kingdom
- Western Australia Aviation College, Jandakot, Australia.


Kejayaan :
Sebenarnya beliau merupakan juruterbang termuda yang mencatat nama di dalam Malaysia Book of Records sebagai "Juruterbang Termuda Menerbangkan Pesawat Piston Tunggal di Dalam Ekspedisi". Jarak perjalanan beliau adalan sepanjang 13803 nm atau 25,580 km merentasi 14 negara! 

Kemudian, beliau menyertai "1 Malaysian Around the World (1RTW)". Berlepas dari LIMA, Langkawi. beliau akan menerbangkan pesawat sejauh 22000 nm atau 41,000 km merentasi 19 negara!

Ada 1 keistimewaan beliau, beliau menghidapi Dyslexia tau! Ini menunjukkan walaupun mempunyai kekurangan, kita masih boleh berjaya! Tabik sama tuan!


Nak tau lebih lanjut?
Silalah ke laman web [RMAF]
Fb beliau [Captainjamestan]
Read More

Friday, November 01, 2013

Me? Korean Style


Hari ni aku memang free sebab tak ada kelas pun. Tapi ada interview untuk assignment Personality Development.

Menarik tau orang yang aku interview ni, nak tau lebih lanjut mengenai beliau? Silalah ke fb beliau > Nadia Hazmi

Sure bercucuran air mata korang baca kisah dia..
Habis interview mulalah merewang-rewang ke Summer Mall. Perut minta diisi + ada barang nak kena beli.

Lunch di SCR..
 Kenyang perut mulalah kaki tergedik-gedik pusing 1 mall. Barang yang dikehendaki dah jumpa di HARI-HARI. Pastu, kaki pun tiba-tiba tersangkut dekat kedai ADJEANS. Ada jualan clearence pulak..BUY 1 FREE 1! Alahai, 'terbelilah' baju ala-ala Korea ni hah.

Sebenarnya ni baju lelaki+male+masculine. Aku tak tau maskulin baju ni dekat mana, yang pastinya aku memang dah terpikat dengan baju pelik ni. Hahaha!! Aku pakai comei je macam baju pompuan. Well, typicallylah kan baju macam ni.  Promoter tu pun cakap ramai customer pompuan yang beli. Entah betul ke idak. Aku tak peduli! Nak jugak!
Belilah dengan harga RM39.90 = BUY 1 FREE 1

Bila aku belek baju ni, terbayang lelaki yang pakai. Kalau lelaki tu comel ala-ala korea, kecik+comel+putih+chinese look comel lah kot. Kalau yang memang melayu sejati tu agak pelik kot..

Pendapat anda???
Read More

Second Hand Item Giveaway by Ashya and Nasehah



 Lama tak aktif dengan segmen-segmen ni. Tiba-tiba malam ni ada mood pulak. Sila-sila klik banner kat atas.

Segmen ni dari adik Ashya & Nasehah ..

 Setiap segmen mesti ada syarat-syaratnya dan jugak hadiah!

Hadiahnya agak menarik, kalau dapat alhamdulillah, kalau tak dapat pun dapat tambah kenalan blogger ye tak..

Top Referral (1) :
        1. Shawl x1 by Ashya -first hand
        2. Sabun beras x 1 by Ashya and Nasehah -first hand
        3. Topup RM5 by Ashya and Nasehah (anything line)
        4.brooch x1 by Ashya -second hand
        5.fridge magnet x1 by Ashya and Nasehah-first hand
 
Top Referral (2) :
       1. Shawl x1 by Ashya -first hand
       2. Sabun beras x1 by Ashya and Nasehah -first hand
       3. Topup RM5 by Ashya and Nasehah (anything line)
       4.brooch x1 by Ashya -second hand
       5.keychain x2 by Ashya and Nasehah-first hand

Random.org

Tempat pertama:

  1. Tudung bawal by Nasehah -second hand
  2. Sabun beras by Ashya and Nasehah -first hand
  3. Novel by Ashya -second hand
  4. Hair clip by Ashya and Nasehah -first hand
Tempat kedua:
  1. Tudung bawal by Nasehah -second hand
  2. Sabun beras by Ashya and Nasehah -first hand
  3. Hair clip by Ashya and Nasehah -first hand
Tempat ketiga:
  1. Tudung bawal by Nasehah -second hand
  2. Sabun beras by Ashya and Nasehah -first hand
Saguhati:

Saguhati pertama,kedua,ketiga,keempat,kelima dan keenam
  • kpop sticker card 
  • kpop sticker card
  • kpop sticker card
  • kpop sticker card
  • kpop sticker card
  • kpop sticker card
Cepat-cepat join!
Tarikh tutupnya 7 Nov. 2013
Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com