Thursday, January 02, 2014

Budak Menangis Masuk Sekolah


Sesi persekolahan 2014 bermula semalam & hari ni. Selamat bersekolah kepada adik-adik. 

Including my niece, dah masuk darjah 1 dah..
Hannah Widad
 

Tetiba my sisters dua orang ni komen macam ni? Aku mula tergaru kepala aku yang tak gatal..

Owh! Sebenarnya aku ni budak yang menangis masuk sekolah waktu darjah 1. Seminggu mak aku kena tunggu dekat sekolah*pembetulan! Sebulan wokeh.. Aduhai, malunya kalau ingat balik.

Seingat aku, dulu pi sekolah mak hantar dengan naik basikal. Aku dulu pakai pinafore tau. *Betul ke ejaan pinafore tuh  Seminggu mak tunggu aku dekat kantin sekolah. Biasalah, anak bongsu kan. Over manja sikit kot. Tidak! Malu-Malu-Malu!

Anak bongsu kakak sulung yang dah masuk darjah 1! Cepat budak sekarang membesar ye..
Alhamdulillah berkat mak tunggu dekat sekolah tu, sekarang aku dah menuntut di universiti. Alhamdulillah dari seorang budak manja yang suka melekat dengan mak, sekarang aku anak yang belajar paling jauh dengan family. Alhamdulillah aku bersyukur..

Kepada adik-adik yang bersekolah tu, jangan sia-siakan harapan ibubapa. Duduk sekolah jangan main-main, belajar betul-betul. Tak dinafikan zaman sekolah aku dengan zaman sekolah sekarang sangat berbeza. Tapi, jangan jadikan itu alasan untuk berjaya!

7 comments:

  1. hehe..masuk darjah satu dulu pun nangis nak balik. arini pun baru lepas orientasi budak form 1.

    ReplyDelete
  2. wah selamat bersekolah utk anak buah timm

    ReplyDelete
  3. geng la kita cikgu @nick..hehe..tq akak @mimi..

    ReplyDelete
  4. Bila ingt balik time dulu2, mesti senyum sorg2, tp Muz tak perah la nangis2... Hehehe :P

    ReplyDelete
  5. acece..nk kata abg @muz ni kental la eh xde nges2..haha!

    ReplyDelete
  6. ehehe..memang comel kalau teringat zaman sekolah kan.ape pun selamat bersekolah untuk adik adik semua

    ReplyDelete
  7. malu n comel @azhafizah..huhu..

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com