Monday, February 17, 2014

Berkongsi Rezeki


Hari ni uruskan pembayaran subjek ulangan. Melayang RM120, alahai. Dalam wallet aku ada RM15 ja untuk hidup. Waa!! I'allah ada rezeki kalau Allah nak bagi. Duit training semester lepas pun baru nak dibayar. Alhamdulillah!

Lunch pulak di Student Pavillion. Nasib baik student tak ramai sangat. Dapatlah bersembang-sembang sebab lama tak jumpa kawan-kawan lama. Biasalah, ramai kawan-kawan extend jugak. Tapi kami tetap kecoh, excited nak graduate kot. Hahaha!


Pastu ada kucing gemuk ni tunggu bawah meja. Nah, aku bagi kepala ikan keli. Sebagai manusia, setakat binatang macam kucing ni, tak salah kan kalau kita nak berkongsi rezeki. Pahala pun dapat. Bertepatan dengan hadis riwayat Abu Hurairah radhiyallahu'anh bersabda:
Ketika seekor anjing berpusing mengelilingi sebuah perigi dan hampir mati kerana dahaga, seorang pelacur daripada suku Bani Israil melihatnya. Lalu dia menanggalkan kasutnya dan memberi anjing tersebut minum dengannya. Maka Allah mengampunkan dia kerana perbuatannya itu. [Shahih al-Bukhari – no: 3467]
Tengahari balik dari u, aku ke Asma Cake House. Nak try cari peluang part-time. Macam susah ja, sebab dia akan panggil pekerja part-time lama yang dia dah kenal..emm.. 

Good nite everyone! Semoga hari mendatang lebih baik dari sebelumnya. Doakan aku dapat part-time job ya!

No comments:

Post a Comment

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com