Thursday, February 27, 2014

Kebakaran Hutan di Bukit Bendera


Berita melaporkan, dari abang ipaq aku di rumahnya dengan meng'upload' gambaq di Facebook hutan di Bukit Bendera terbakar. Hehehe..

Semalam abang ipaq aku upload gambar hutan di Bukit Bendera yang terbakar. Agaknya sebab cuaca terlalu panas kot. Depa duduk di pangsapuri dekat Tanjung Tokong. Tak tau pulak aku view rumah depa boleh nampak Bukit Bendera tu..

terbakar, Pulau Pinang

Kapal terbang tu ambil air dekat laut & cuba padamkan kebakaran di hutan tu. Selepas 2 jam, abang ipaq upload lagi gambaq hutan tu still terbakar. Dah tak nampak asap dah, nampak api ja..

terbakar, Pulau Pinang, Tanjung Tokong

Kesiannya haiwan yang duduk situ kan..habis musnah habitat dia.. T_T

Pagi tadi tengok facebook  Malaysia Jet Fighter. Kapal terbang semalam yang jadi rescue tu, pesawat Bombardier APMM punya.


Semoga tiada nyawa yang terkorban dalam kita menghadapi cuaca panas ni. Aku pun setiap masa sediakan tumbler untuk pastikan badan kita tak di'hydrate'. Nanti mulalah nak demam la, sakit kepala la. Tambah pulak, tengah jalan nak pi kelas panas-panas, masuk kelas air-cond pulak. Mana tak peningnya badan kita, kejap panas, kejap sejuk. Dan kurangkan minum ais! Aiskrim tak pe..hehehe..

Selamat Bekerja semua!

4 comments:

  1. mcm gunung berapi meletus dah ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu btol..abes tenggelm penang tu hah..huhu..

      Delete
  2. Memang dahsyat panas sekarangkan cik tim..macam menggigit-gigit..bibir sentiasa kering..memmang kena guna lips bum all the time..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sme lorr..selalu bwak lip balm dlm poket..

      Delete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com