Monday, March 24, 2014

Losyen free dari Yuyu Zulaikha!


Nak dapat losyen Enchaunteur free dari Yuyu Zulaikha? Terjah la ke entry Yuyu ni. Nampaknya tabiat baik Yuyu ni sama la dengan aku. Aku paling tak suka kalau kaki ke, tangan ke merekah sebab kering. 

Selalunya aku jarang guna losyen, selalu tempek dengan minyak Johnson Baby atau Bio-Oil. Kadang-kadang dalam kelas pun suka menempek benda ni dekat tangan. Air cond kan tak baik untuk kulit sebenarnya. Nanti kering ja kulit..


Pastu wajib sebelum tiduq, sambil dok golek-golek tu, sapu dulu Bio-Oil dekat kaki macam tumit, celah-celah kaki tu. Mak aku pantang kalau buku lali anak perempuan dia hitam. Memang dia selalu pesan letak minyak. Baiklah mak..*pesan mak kena ikut tau..

Satu lagi tabiat aku sekarang ni, bawak tumbler air masak walaupun nak pi mana-mana. Sekarang ni kan panas. Aduhai, memang cecair senang hilang dari badan. Tapi ada jugak kata air banyak dalam badan pun tak elok jugak. Tapi bagi aku, selagi aku sentiasa minum aiq banyak dan pi toilet. Itu dah kira bagus la tu. 

Tabiat baik anda?

p/s: Happy Monday guys!

6 comments:

  1. terpaksa bawak bekas air ke mana-mana sebab panas, kat faculty boleh refilll :)

    ReplyDelete
  2. saya pakai vaseline je kalau nak keluar rumah..nati xdela gelap sgt even mmg gelap pun..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. vaseline? ow...bleyh eh elak sunburn..? hehe..bwu tau..slalu guna letak kat bbir je..hihi..

      Delete
  3. Agak agak dpt lg x lotion nih kalo terjah entry die..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..bley lgi kut klu da rezeki ;)

      Delete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com