Saturday, May 17, 2014

Persahabatan Antara Burung Hantu & Kucing


Kenal tak dengan Fum & Gebra? Mai kita layan video ini dulu:

Tersentuh sangat tengok persahabatan antara berlainan spesis ni. Sebelum ni dah pernah tengok video ni. Tapi tak pernah pulak korek mr. Google tentang mereka. 

Baca punya baca, sedih pulak, rupanya kucing (Fum) sudah mati tahun lepas. Sedihnya. Paling sedih aku baca ayat dari website berita kematian Fum
"Now Gebra (owl)
 will fly higher and higher to reach with her feathers’ caresses his friend Fum, who is in heaven"

Tersentuh tengok persabatan mereka.Kadang-kadang kita sesama manusia pun ada yang berdengki, bergaduh, iri hati, tak menghormati orang lain. Kekadang kita perlu belajar dari alam sekeliling dan mengambil iktibar. Betul tak? Semoga aku sendiri pun dapat beristiqamah dalam persahabatan.

Nak tengok lagi video comel mereka, jom ke Facebook FUM & GEBRA. Walaupun dah tak ada update video lagi tentang mereka. Admin page tu selalu update tentang persahabatan macam Fum & Gebra. 

 Selamat Berhujung minggu kawan-kawan!
p/s: Tiba-tiba teringin nak membela burung hantu macam Hedwig dalam Harry Potter.. 

12 comments:

  1. Nak istiqamah dalam persahabatan pun kena tengok jugak..kalau di jalan Allah, baguslah.. kalau rasa macam makin jauh je..cepat2 pertimbangkan. Btw, hujung minggu? kroohh kroohhh.. :P Salam perkenalan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam blogger khamsi..salam perkenalan..hehe..

      Delete
  2. Betul tuh...realitinya jgn xtau de sahabat yg sgup tikam belakang sahabat baik sndri

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu, percayalah kak mimi..timm penah jumpa kwn mcm tu..sakit pulak hati bila trkenang balik..

      Delete
  3. menerusi haiwan pun manusia bole belajar sesuatu kn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2..bahkn haiwan sekecik2 kuman pun kita boleh belajar sesuatu..

      Delete
    2. nak kena tgok dgn teleskop laa pulk,,,hehe

      Delete
    3. hehe..mikroskop tu..bukn teleskop! hehehe..teleskop nk tgk bintang jer..ngeh3..

      Delete
  4. Assalamu'alaikum, Saya ada tag kat segmen ni:
    >>>>>LIEBSTER AWARDS<<<<<<<<<
    http://stanzaku.blogspot.com/2014/05/the-liebster-awards-kena-jugak.html

    Nah salah satu aktiviti hujung minggu...mau? :P

    ReplyDelete
  5. berani ke nak bela burung hantu tu timm.hihi

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com