Sunday, May 25, 2014

Saturday Hang-out


Dengan hidung yang kembang kempis sebab selsema, boring punya pasal, menggatal nak ikut housemate ke Summer Mall*best sebab ke mall jalan kaki jer..

Kita mengisi perut yang berkeroncong di SCR dulu. Ramai gila manusia di mall sebab ada pertandingan menari tradisional sempena gawai. Perut teringin nak makan laksa sarawak sebab lepas ni dah balik semenanjung susah dah nak cari.
laksa sarawak, scr, summer mall
Pastu bershopping di Servey membeli stok makanan dan singgah sebentar di Watson dan Guardian. Selesai bershopping, kaki aku ni menggedik nak naik di atas untuk cuci mata tengok baju. Sebab banner di luar tunjuk Hari Hari buat sale sempena Gawai. Menonong ja aku berwindow shopping sensorang di mall. Housemate semua dah balik rumah. Aku malas nak susahkan depa, aku ni nak membeli jenis yang pricky!

Pusing punya pusing, semua kedai aku masuk demi untuk mencari maxi cotton. 
Akhirnya..
summer mall, vunfa young, vunfa, shopping
Cuba teka aku dapat 3 baju ni dengan harga berapa? Di Vunfa Young boutique, aku dapat 3 baju dengan RM60!
Blue shirt: RM25 (harga sebenar RM59.90)
Maxi stripe: RM15
Grey cardigan: RM20

Itulah kisah shopping aku di Summer Mall.

Sebelum balik rumah, teman kawan dinner di Satria Asam Pedas, nasi goreng kampung..
Satria Asam Pedas, nasi goreng
Balik rumah tidur dengan kepenatan berjalan dan kekenyangan. Alhamdulillah..

Anda suka bershopping? Selalu bershopping di mana dan berapa selalu habis? Kongsikan..

11 comments:

  1. Cantik the blue shirt...& sedap nampak nasi goreng tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap2..situ antra kedai mkn terfamous kt sni wlaupun bwu bukak~

      Delete
  2. salam. biar betul 3 baju rm60??? huuuu

    ReplyDelete
  3. murahnya.... kat semenanjung susah jugak nak dpt dress 3 RM60. hihi.
    apa pun nasi goreng tu nampak sedap. hihi :)

    ReplyDelete
  4. Orang laki senang je.. ke Brand Outlets tak pon FOS kat KL.. harga lebih kurang... almost every month ade sale.. huu. Seluar baju sy prefer murah dan sedap pakai..xkisah brand.. kalau kasut or accessories, terpaksa la amek mahal sket sebab saya jarang tukar wallet ke belt ke..

    ReplyDelete
  5. kalau CN prefer ke Jusco Bukit Tinggi, mmg slalu ada sale ! tapi masa kat srwk dulu, slalu gak shoping dekat satok sbb kat situ byk kedai murah2..tapi sekarang best, depan unimas jer ada mall! tak aci betul ! huhu

    ReplyDelete
  6. cantik! tp Kite mcm tak seswai nak pakai mcm tu ..kerendahan ..huhu .. mcm kepelikan je rase ... >_< ..

    ReplyDelete
  7. Wah wah kemain anak dara nih berjalan sakan tak ajak ahkak....hahaha

    ReplyDelete
  8. murahnya baju..untunglah sekali boleh beli tiga kan :)

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com