Tuesday, May 13, 2014

The Liebster Award


Alamak, aku ditag benda ni oleh Blogger PCL. Sebagai blogger yang baik dan sweet, aku joinlah The Liebster Award ni.

Jom aku nak menjawab 11 soalan yang dikemukakan:
1. Sejak bila anda mula berblog?
Timm mula berblog sejak dari Mac 2011. Sekarang ini kiranya sudah 3 tahun timm berblog. Alhamdulillah..

2. Pernah mengenali Blogger PCL sebelum ini?
Memang tak pernah lagi timm kenal dengan blogger PCL sebelum ni. Mula kenal apabila blogger PCL follow  timm & tag timm semalam. Hehehe..

3. Niche Blog yang digemari?
Niche blog? Apa tu?
p/s: Pembetulan 14 Mei,..niche blog timm ni lebih kepada blog personal yang ada banyak cerita aktiviti yang timm suka join di universiti dan di rumah! Terima kasih banyak blogger PCL. Banyak pulak belajar dari 11 soalan ini.

4. Warna tema blog kegemaran?
Warna pink! Biasalah typically perempuan kan. Tapi nanti nak tukar warna purple pulak..

5. Apa hobi anda selain blogging?
Membaca! Suka membaca buku motivasi, novel, cerita seram..

6. Suka baca entri panjang berinformasi?
Walaupun entri panjang, tapi kalau berinformasi memang tak kisah. Sebab tak rugi membaca informasi yang bermanfaat kan?

7. Nama Blog pilihan anda yang tak jemu-jemu lawati?
Blog Azhafizah, Blog Nick Nashram & Blog Santai..

8. Apa pandangan anda tentang meninggalkan komen disetiap blog yang dilawati?
Wajib bagi timm untuk tinggalkan komen. Tapi, bergantung kepada faktor masa, kuota broadband dan info sama ada menarik untuk dikomen atau tak perlu (kalau dok cerita pasal pakwe je, memang sorry la nak komen, geli..)

9. Adakah anda suka meninggalkan komen semasa blogwalking?
Ya saya!

10. Anda Blogger negeri mana?
Kedah mari!

11. Soalan trick : Bagaimana anda melihat seekor buaya di dalam zoo?
 Emm, tengok warna dia, tengok mata dia yang menakutkan..tu sahaja kot..

Berikut 11 soalan untuk rakan blogger yang akan ditag:
1. Berapa lama anda sudah berblogging?
2. Apakah pencapaian anda yang terbaik dalam dunia blog?
3. Pada pendapat anda, apakah kebaikan dan keburukan blog?
4. Siapakah sifu anda dalam dunia blog?
5. Bagaimana anda boleh terlibat dalam dunia blog?
6. Kenangan pahit anda dengan dunia blog?
7. Haiwan apa yang anda suka dan obsess!
8. Anda berasal dari mana?
9. Destinasi percutian anda yang paling havoc?
10. Apakah impian dan cita-cita anda di tahun 2015?
11. Anda beraya di mana tahun ini?

Untuk The Liebster Award ini, aku nak tag:
 Alynn Azman (my new blogger friend!)

21 comments:

  1. Assalammualaikum tim... apa mende alah PCL ni .. Lynn xtahu .. haha .. kena tanya sama Pak Goo lah nampak gayanya >_< . btw .. pink sokmo blog timm..memg warna gurlz .. pic ais krim tu wat terliur ja ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'slm..hehe, timm pun bwu tukaq template jugk..pink girlish2..hehe..

      Delete
    2. HEHE .. comel sgt !. bw thanx a lot tag lin d blog timm.. :D .TQSM ..

      Delete
    3. http://madihahdaisy.blogspot.com/2014/05/liebster-award-part-1.html ..timm lin da jwb da ..haha ..ntah pape lah >_<

      Delete
  2. soalan yg last tu best... mmg trick betul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpa..mmg krikkrikkrik jugk nk jwab last tu..hehe..

      Delete
    2. Hafiza AizZawa boleh jawab ke?

      Timm ...blh refer sini http://www.nazlee.com/2013/03/tengok-buayamacam-mana.html

      (baca juga komen2 dlm entri tersebut)

      Delete
    3. now i know..hehe..terkena cek..

      Delete
  3. Assalammualaikum... timbill,

    mselim3 visit sini balik .. baca entry pasal timbill...hehehe nice menarik.

    mselim3

    pls: suka cornetto kat sidebar nie.... yum2..sedap terliuh ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'slm mselim3..hehe..cornetto tu mmg nk mnarik org utk mnekan pun..hehe..

      Delete
  4. Replies
    1. salam blogger icah banjarmasin..

      Delete
  5. Salam Tim.. t,kasih :) .

    info ttg niche ; niche ni adalah sesuatu yang spesifik, atau pengkhususan dalam sesuatu tajuk. (Jenis Blog cthnya blog perniagaan atau blog personal ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, tq blogger PCL..timm da betulkn da..hehe..

      Delete
  6. Zumal singgah follow dari link Liebster Award :)

    ReplyDelete
  7. kalau pikir positif positif la pasa liebster award ni.mmg la bla kna macam alaaa..
    tpi dh buat mcm sronok la pulak.xlist kita dpt tahu serba sikit info kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju,, pastu dpt kenai rmai blogger baru! happy jugak!

      Delete
  8. Hehehe...jenuh nk jwb soklan

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com