Thursday, June 12, 2014

Job Hunting


Bermula dari minggu ni, aku dah mula merajinkan diri online tengok company-company yang bersesuaian untuk aku kerja. Rasa takut pula nak masuk di dalam alam pekerjaan. Macam belum bersedia. 

suruhanjaya perkhidmatan awam
jobstreet
Sekarang tengah sediakan resume, cover letter dan supporting letter dari lecturer. I'Allah kalau ada rezeki aku di mana-mana, adalah terselit lubang kerja untuk aku selepas graduate nanti. 

Ada apa-apa tips tak untuk fresh graduate macam aku ni?

p/s: Jangan lupa malam ni Nisfu Syaaban..
Syaaban

7 comments:

  1. Good luck Timm... Jangan putus asa untuk terus mohon kerja k... Itu tips zumal ;)

    ReplyDelete
  2. Masa interview kena confident Timm. Jangan tunjukkan nervous. Yang penting ready dengan sedikit pengetahuan tentang latar belakang tempat yang kita apply dan juga job scope yang akan kita buat. Satu lagi...Jujur. Tu y penting. Semoga dapat kerja best2 taw Timm! :)

    ReplyDelete
  3. dh siap semua jgn lupa mohon doa pada Allah.semga dipermudahkan

    ReplyDelete
  4. Semoga berjaya dapat kerja, kak! :D 15 hari lagi nak bertemu Ramadan. :)

    ReplyDelete
  5. try register dekat jobmalaysia, CN dapat byk keje part time dari situ la

    ReplyDelete
  6. tak lama lg dh nak dekat ramadhan :))

    ReplyDelete
  7. All the best Timm...Do your best!

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com