Wednesday, July 30, 2014

Cerita 1 Syawal, 2014


Bukak laman sosial, semua pakat-pakat upload gambaq beraya. Sakan sungguh, aku malu nak upload banyak-banyak. Tukaq profile picture dengan cover photo pun cukuplah. Hehe..gambaq akan diutamakan dalam blog!

Selesai solat raya, ada sesi bermaafan dan bergambar. Selfie-selfie tak wujud dalam rumah ni ya..
Inilah keluarga besar arwah Haji Omar + Hajah Salma. Pertama kali beraya ramai macam ni, kecoh 1 rumah!
2 kakak + 1 abang yang dah mendirikan rumah tangga.
Keluarga yang aku ada sekarang, entah sampai bila kami dapat berkumpul sekali macam ni. Panjang umur lagikah untuk kami berkumpul di Syawal akan datang?

Beraya sungguh aku di raya pertama, seharian beraya di Penaga, rumah adik-beradik mak di Seberang Prai. Balik dari sana lalu di highway, 80% pengguna di highway semua tengah beraya. Sebab, dengan kopiahnya, baju melayunya..seronok jugak kan..

Waktu raya inilah, kita beramai-ramai melawat sanak-saudara. Dapatlah kenal dengan lebih dekat adik beradik sendiri. Hari lain memang semua pakat-pakat sibuk dengan kerja dan sekolah. Ikatan silaturrahim pun dapat dijalinkan jugak. Alhamdulillah..

Hampa semua pulak macamana beraya kali ni?
p/s: jangan lupa juga kepada keluarga seislam kita di Gaza, semoga mereka terus tabah!

4 comments:

  1. syiokknya cik timm.
    penuh berkumpul
    ciksu biasa biasa ja.raya di kl tak blk utarapon.cikabe kja. start cuti tarikh ciksu due nti..

    ReplyDelete
  2. meriahkan..seronok berkumpul ramai ramai

    ReplyDelete
  3. salam. wahhh...meriahnya raya hehehhe

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com