Sunday, September 14, 2014

Terima kasih Zalora!


Kakak sulung dah nak belanja untuk beli baju di Kuala Kubu Baru, tapi mata aku cerewet nak beli baju. Tak berkenan pulak. So, akak bagi duit suruh beli sendiri. Dah balik Kulim, tengok baju dekat mall pun tak berkanan di hati.

Tiba-tiba, mata tertancap di fb Zalora.

Eishh, aku kurengg sikit kalau nak beli baju online ni. Terlalu susah untuk cari saiz yang sepadan. Skrol portal online Zalora, cecantik pulak bajunya.

Tiba-tiba, aku pun terbeli sebab tak tahan tengok comei sangat bajunya! Sebab itulah aku terkejut & tergamam dalam entry [ini]. Tersangatlah cepat barangnya sampai. Bayangkan petang 10 September aku klik-klik baju, tengahari 11 September dah DAPAT!

Alhamdulillah!
zalora, online shopping
zalora, online shopping

Kenapa aku suka baju ni?
1. Ada handcuff dipergelangan tangan, jadi tak perlu risau untuk pakai handsock. Nak pi shopping sambil capai barangan yang tinggi tak perlu risau lengan baju akan terselak.
2. Material kain yang lembut, sejuk dan tak panas!
3. Baju muslimah yang tak melekat dibadan.

Kenapa perlu pilih Zalora?
1. Segala jenama mak nenek ada dalam ni, buntang mata nak buat pilihan, dari jenama yang hebat Rizalman sampai ke jenama biasa pun ado..
2. Penghantaran yang sangat cepat! Dekat emel tulis dalam 2-3 hari, tapi esoknya pun dah sampai.
3. Tak perlu bersesak-sesak langgar bontut orang semasa shopping.
4. Setiap baju disediakan saiz dan ukur lilit badan. Kena rajinlah ukur badan sendiri guna tali pengukur. Kalau tak, tak adalah peribahasa 'Ukur baju dibadan sendiri' kan?
5. Banyak diskaun diberikan kepada pengguna.

Berminat dengan baju diatas? *Copy nama baju dibawah & SEARCH di Zalora*
zariya fatin muslimah blouse, zalora
ZARIYA Fatin Muslimah Blouse
 
Zalora, first lady sarong blouse
 FIRST LADY Sarong Blouse

Selamat Membeli di Zalora!
p/s: Jangan menjerit macam dalam iklan kalau dapat barang sudah..hehehe..

22 comments:

  1. Wahhh cantik. Suka yg first lady sarong blouse :)

    ReplyDelete
  2. Cepat kan? Muz pon baru lepas borong...Hehe

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. w'slm, sbb santek la beli tuh..hehe..

      Delete
  4. hye awak...salam,,kita ada nak bagi tau ni...awak ditag untuk jwb soalan2 dlam liebster award...... sudi2 lah singgah blog saya ye... http://mass-naim.blogspot.com/2014/09/liebster-award.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'slm..tq tag..nnti timm cek-it-out ye..

      Delete
  5. terus sambar dua sekaligus ... nice .

    ReplyDelete
  6. Timm, zalora not bad la.. pakaian laki pon lawa kt ctu.. servis pon setakat ni cun lagi.. :)

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. yup, kain lembut tapi xmcm lycra..klau akak tenku butang brminat..timm ade 15% diskaun promo zalora..hehe..

      Delete
  8. cantiknya baju :) belum pernah lagi beli di Zalora ni. Done follow sini :)

    ReplyDelete
  9. Assalammualaikum Timm ! cantik! meterail nye mcm mne timm? melekat x kt bdn? hee ..drpd gmbr nmpk mcm kain getah ..

    ReplyDelete
  10. Dah 2kali dah shopping zalora ni ;D

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com