Monday, October 06, 2014

Disney Lion King | Animasi vs Realiti


Zaman dulu berkotak-kotak video tape cerita disney. Mana tak berkotak-kotak, zaman dahulu menggunakan tape hitam 4 segi yang sebesaq alam. Tapi itulah kenangan bebudak zaman 90-an. Zaman sekarang kalau nak tengok movie, ada CD, DVD, kalau dahsyat lagi, download jer*macam aku sekarang.

Salah satu cerita Disney yang aku suka adalah The Lion King! Teriak tengok bapa Simba mati. Aku tengok anak-anak saudara kecik kalau tengok cerita haiwan-haiwan sakit ke, mati ke, lepas itu menangis, aku tau dah depa menurun dari siapa..

Tak sangka dalam realiti, bonding mereka wujud!
Sumber: Facebook

p/s: realiti zaman sekarang, adik-beradik datang beraya pun tak kenal*akulah ni

13 comments:

  1. nyata yang menghasilkan animasi ini membuat homework mereka ... sungguh real kan ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju..cerita bukn sekdar kartun semta2..

      Delete
  2. mungkin gambar real ini yg memberi inspirasi kpd mereka?
    ^^

    ReplyDelete
  3. Lin pun membesar tengok tape Disney. Paling best Pocahontas ;) Lion King pun suka jugak.

    ReplyDelete
  4. betul tu...lg tggi susunannya (ats rak) lg kembang hidung... ;-)

    suka jg dgn cerita ni

    ReplyDelete
  5. cik fafa dulu pun banyak koleksi video tape kartun disney. tapi semua yang princess2 la. hehe

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com