Saturday, October 11, 2014

Selamat Tinggal Sayang..


Siapakah sayang yang dimaksudkan? Pakwe? Suami*jangan nak merapu..
Tinggallah sayang, tinggallah pujaan. Dari 4 anak bulus ini, kini tinggal 1 sahaja. Mak memang sentiasa sedekah anak-anak kucing dia. Tapi mak tak main bagi jer, mak pilih dulu orang yang betul-betul boleh jaga dengan baik diorang ni sebagaimana mak jaga. 
Ini Yuna. Dalam adik-beradik yang lain, dia yang paling kecik comel. Dah selamat bagi staff Kak Yu. Sebenarnya agak kesian sebab orang tu ambil seekor je. Lagipun, diorang kan dah biasa beramai-ramai. Tuan baru dia cakap dia memang mengiaw kuat kalau dikurung. Jadi, sentiasa dilepaskan didalam rumah. Dengar cerita macam dia lonely sangat. Huhuhu..
Fizi
Meimei
Fizi dan Meimei orang Sungai Petani ambil. Untung diorang duduk dengan orang kaya, hopefully kaya juga dengan kasih sayang untuk diorang. Menangis aku waktu tuan baru datang ambil. Sambil aku menaip entry ini pun berjujuran air mata. Tuan baru tu teringin nak bela kucing berbulu panjang. Nak beli di kedai, umur macam diorang memcecah RM300-RM500. 

Fizi adalah the only 1 jantan. Dia memang rapat dengan Meimei kalau dibandingkan dengan yang lain. Matanya biru sangat. Meimei pulak yang paling gebu antara diorang. Memang dia yang paling besaq. Kalau sekali pandang dia macam kakaknya, Mastura. Best kalau usap dia, sebab bulu lembut macam sutera. Jaga diri baik-baik ditempat orang tau.

Kini yang tinggal..
Wawa yang tinggal. Mak sayang dia sebab Wawa ni jelmaan datuk dia, Nabil. Dia punya personaliti pun lain dari yang lain. Dia manja macam mummy dia. Suka menempek dengan orang. Lagipun, dia boleh hidup lonely, asalkan ada orang layan dan selalu main. Memang sejak dari baby lagi, pantang kalau orang jenguk sangkar, dia yang pertama bukak mata + tergedik-gedik datang dekat orang. Memang muka tak malu betul..
Nabil vs Wawa
Ada nampak 1 persamaan tak? Tuu..bawah hidung tuu.. Hitler aka Charlie Chaplin celup!

p/s: Jaga diri dirumah baru, jangan nakal-nakal. Mak dah pesan, kalau tak mampu nak bela, bagi balik..

4 comments:

  1. Lama-lama nanti biasalah tu... memang dah hidup seekor kucing dipisah-pisahkan.. huhu..

    ReplyDelete
  2. cumil cumil belaka. Yang macam bermisai tu paling cumil ahaha

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com