Tuesday, January 27, 2015

MONrods Sekali Sekala

Assalamualaikum & Salam Sejahtera
Ini kisahnya apabila duit BR1M dah masuk. Bukannya apa pun, saja gadis-gadis SR nak makan beramai-ramai makanan western. Hari tu dapat gaji kami ber'6D Motion Adventure. Lepas ni, dua orang lagi tu nak berhenti kerja dah. Sedihnya, walaupun singkat perkenalan, tapi semua dah rapat sebab sebaya. 
Malam tu baru aku tau MONrods ni owner dia melayu. Kekadang sefamily owner tu datang SR untuk makan-makan. 
Menu yang dicuba adalah Blackpepper Chicken Chop. Emm, bagi aku ayamnya terlalu banyak tepung dan kering. Nasib baik coleslawnya sedap..
 
Tempat ni agak menarik kalau orang nak jamming ke, sebab kekadang depa jemput penyanyi buat show kecil-kecilan di sini. Kami pun antara pelanggan yang terakhir. Selepas habis kerja, kami beramai-ramai konvoi ke sini. 
Tempat masaknya memang terbuka, boleh tengok chef-chefnya memasak.
 
Kepada warga Kulim yang nak ke sini;
Restoran MONrods Kulim,
692, Lebuh Bandar 2,
Bukit Putra Kulim,
09000 Kulim, Kedah.
 
Senang nak cari sebab atas bukit dan sebelah Dewan Putra Kulim. Nak tengok detail lagi bolehlah ke Facebook mereka Restoran MONrods Kulim. Bukan setakat makanan western, makanan kampung macam ubi rebus, cucur kodok pun ada. Nanti bolehlah nak try menu lain pulak. Tunggu..

4 comments:

  1. tak sedap yer... kalau tak sedap saya pegi pantai jelah makan sifut...

    ReplyDelete
  2. tak suka chiken chop yang ada tepung o bread crumb.. akak suka kalo grill.. turn off kalo tepung banyak..

    ReplyDelete
  3. Sedapnya menjamu selera yer ^-^

    ReplyDelete
  4. kalau byk tepun dan kering tu mmg x berapa umpph..kalau sedikit juicy baru best

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com