Sunday, June 07, 2015

Day 3: A Journey with a Train..again..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


4 Mei 2015
Bangun pagi, owh..aku masih lagi dalam mood bercuti. Seronokya hidup kalau macam ni hari-hari. Aktiviti hari ini adalah untuk menghantar 2 orang anak sedara ke SBPI Gopeng, Perak. 
Rindu dengan Lulu, cucu mama Dottie ni. Makin menggebu setelah di'kasi'. Hahaha! Makin berkembang legasi Dottie ni. 

Dalam tengahari kami dah bertolak ke Gopeng.
Seronok tengok sekolah zaman sekarang, semua ada kemudahan, cantik, mesti lagi semangat nak belajar. Patutlah sekarang ramai bebudak sekolah pandai-pandai ya..

Sebelum balik singgah makan dulu di Tuu Dia...Pak Tam di perhentian. Sedap jugak makanan situ, ala-ala macam Kepsi gitu hah..
 
Malam pulak dah bersiap-siap untuk hantar aku dengan Bang Cik ke Stesyen KTM Tanjung Malim. Kali ini kami naik coach yang boleh tidur. Selesalah sikit walaupun tingkat bawah semuanya dah penuh! Tinggal tingkat atas ja..
Selepas tiket dah kena check, baru kami ambil angin di kantin. Saja gedik-gedik duduk situ. Kalau siang bestlah sebab dapat tengok pemandangan. Kalau malam memang gelap gelita.
Walaupun badan letih, tidur pun sekadar tidur-tidur ayam. Dari pukul 11pm lebih kami menaiki keretapi, subuhnya dalam pukul 5am kami dah sampai ke Stesyen KTM Butterworth.

..bersambung ke Penang pulak :)..

Day 1: Ke Melakakah Kita?
Day 2: Kenduri Akikah Amni aka Baby Koala
Day 2: Bandaraya Melaka, Wau!

9 comments:

  1. kalau akak confirm susah nak tidur dalam train sebab katil goyang-goyang

    ReplyDelete
  2. Tuu Dia...Pak Tam tuuu memang best. First sampai tu ingatkan stesen makan macam McD or KFC tapi rupanya lokal. ^_^

    ReplyDelete
  3. Bestnya naik train, moga perjalanan lancar. 'n' Semoga menyambuat bulan ramadhan al mubarak

    ReplyDelete
  4. Zumal pun suka naik train daripada bas. Rasa lebih selamat...

    ReplyDelete
  5. lama dh tak naik train.. memang selesa sikit dr bas :P

    ReplyDelete
  6. seronok kan naik tran KTM tapi satu je...'lamaaaaaaaa'...bangun berkali2 belum sampai..pastu bising sikit..lepas ni leh try ETS lak

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com