Friday, August 28, 2015

Seronok ke duduk Condominium?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera
First time duduk condominium, itu pun sebab hostel company dekat sini. Mula-mula canggung jugak. Biasa pun masa study duduk rumah flat biasa. Kali ni condo..
Best ke duduk rumah macam condomunium?
  • Keselamatan. Security guard sentiasa meronda sekeliling condo, setiap pintu masuk dan keluar, kiranya 24jamlah. Kena ada pas kunci untuk masuk, dah masuk lif pun kena guna pas.
  • Kemudahan. Ada gimnasium, kolam, home theater, playground. Itu je yang aku nampak pun. Tapi belum berkesempatan lagi nak try semua. 
  • Baju cepat kering. Walaupun hujan, still baju cepat kering sebab angin kot. Tingkat 9 kan, boleh dikatakan 1 condo kenal budak-budak Nando's tinggal sini. Mana taknya ada pekerja yang dah berapa tahun tinggal sini. 
Benda yang tak best?
  • Tak ada tanah. Sebagai seorang anak jati kampung, rasa pelik tau duduk rumah tinggi-tinggi ni. 
  • Tak kenal jiran. Biasalah, mana-mana pun sekarang ni memang tak wujud dah sifat kejiranan ni. 
Bagi aku condominium sesuai untuk orang-orang bujang yang busy kerja. Senang, tak payah fikir banyak-banyak. Semuanya terjaga :)

P.s. saya rindu kedah...

12 comments:

  1. Sep skit..samala..cek rindu kedah..duk condo mmg okla...tp ada tanah lg ok..hehe..

    Kita serupa..hehe..akak duk kt sentul..

    Salam ukhuwah

    ReplyDelete
  2. takpa.. nanti gi la knal2 dgn jiran..

    ReplyDelete
  3. best kalau single lagi. haha :')

    ReplyDelete
  4. Saya pun ada pengalaman duduk condo dekat cyberjaya. Company sediakan tempat tinggal, tapi time tu dapat condo yang tak berapa mewah camni tapi still style condo lah. Hehe best2! Nak beli tak mampu, dapat merasa jadi laa :D Rinduuuu semua tu :(

    http://ruangmiss.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. hehehe.. semoga tim dapat menyesuaikan diri kat tempat orang...

    ReplyDelete
  6. yup! nampak mcm tu jgk.. jenis org busy kerja tak sempat nak sua muka.. but after all best gak dok kondo rasa private gituu.. can mind our own business..:)

    ReplyDelete
  7. keselamatan tu penting... at least merasakan dpt dok condo ;-)

    ReplyDelete
  8. x knl jiran tu mmg btul...adehhhh

    ReplyDelete
  9. kan. lebih suka duduk rumah atas tanah. atau rumah kampung

    ReplyDelete
  10. ehehe elok2 Timm.. hati2 dimana pun.. biasalah..
    ambil masa untuk sesuaikan diri dengan keadaan baru =)

    ReplyDelete
  11. Memang sangat selamat yer tinggal di Kondo ^-^

    ReplyDelete
  12. Dapat merasa naik n pergi condo sepupu best tengok tapi nak beli tak mampu hihihi

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com