Thursday, September 03, 2015

Akibat Penyakit Lupa

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Masih muda tapi nyanyuk, sesuai pepatah ni untuk empunya tuan blog. Punya excited nak check gaji, skali masuk kad di mesin atm, berulang kali beliau kata password salah. Apa punya turr..kena buat kad barulah gayanya.

Disebabkan Bank Islam ni jarang-jarang ada di area KL, gagahlah menggoogle cawangan dia yang terdekat. Antara semua tempat, KL Sentrallah tempat yang paling dekat dengan train. Kalau tempat lain yang kena naik bas aku belum pakar lagi dengan selok belok jalan -_-"

Dengan konfidentnya ke Lrt Maluri, korek beg baru teringat aku lupa bawak kad Touch & Go. Alahai, nak beli koin malas nak beratur. Jadi belilah kad rapidKL yang berharga RM15. RM5 untuk kad, RM10 untuk reload. 

Sampai di KL Sentral, jalan je berpandukan hati dan gambar ini yang diculik dari encik google..
kl sentral, map, kuala lumpur
Sekali pandang ke luar terpapang di signboard Plaza Sentral. Yea! Jalan kaki dalam 5 min dah pun sampai. Nasib baik Bank Islam betul-betul depan tangga. Dalam 10 min urusan aku dah selesai. 

Tengok jam memang masa untuk isi perut. Apa pun pi solat dulu di surau NU Sentral. Pusing-pusing singgah di Secret Recipe untuk makan. Rindu dengan zaman bekerja di sini. 
secret recipe, grill blackpepper chicken, ice passion tea
Sekali sekala merabakkan poket. Bukannya selalu. Dalam pukul 4pm terus aku ke Lrt Gombak-Masjid Jamek-Lrt Ampang-Maluri. Sebelum naik condominium, singgah 99Speedmart beli barang sikit. 
Inilah ceritanya seorang insan pelupa..😒

P.s. cuti yang akan datang nak berjalan mana pulak ye..

16 comments:

  1. Apa blh buat klau da lupa kan..sbr je la

    ReplyDelete
  2. akak pun kadang2 lupa no pin....tapi no akaun ingat plak...hehehehehe

    ReplyDelete
  3. same la....saya suke lupa letak barang kat mana pastu puas mencari..huhuhu

    done follow u :)

    ReplyDelete
  4. Assalam timm,
    waaaaaaaaa
    jalan2 cari makan kat kl yer :)

    ReplyDelete
  5. takpe.. jalan2 pusing KL sikit
    done follow u... http://contengan-rasa.blogspot.my

    ReplyDelete
  6. lama tak jalan2 macam ni. teringat zaman blja2 dulu. :)

    ReplyDelete
  7. Cantik bank islam punye kad..harimau malaya..huhu

    ReplyDelete
  8. sebab tu kira selalu set password yg sama je sebab takut kes lupa tu. tapi tula dah bahaya pulak

    ReplyDelete
  9. kena topup touch n go banyak2 timm.. nk beli coin malas

    ReplyDelete
  10. uuit kalo lupa password kena buat kad baru eh ? gituu.. bru akak tau..
    akak pun ritu renew kad sbb dah expired.. dpt kad rimau tu gak..

    ReplyDelete
  11. Memang senang kalau ada kad touch n go dan my rapid... Kalau beratur beli coin memang berejam laa...

    ReplyDelete
  12. hehehe nak dijadikan cerita punya pasal ye..:D

    ReplyDelete
  13. Lupa password kad lekat ke.. Kena buat kad baru ke

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com