Tuesday, November 03, 2015

Festival Light & Motion Putrajaya 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Hai semua! Dalam kesibukan bekerja sempat lagi aku ke Festival Lampu 2015 bertempat di Putrajaya. 
#lampu2015
Hari pertama semuanya adalah percuma! Memang sangatlah ramai. Selalunya kawasan Putrajaya ni sunyi je, tapi malam tu sangatlah crowded walaupun kami ke sana agak lewat disebabkan tersesat -_-"

Sampai sana, aku serius terpukau dengan projektor di Istana Kehakiman. Sangat superb dan kreatif! Kalau nak tengok macamana bestnya, boleh ke fb Perbadanan Putrajaya.
Memang salute dengan orang yang berjaya buat Istana Kehakiman ni macam hidup. Sambil-sambil berjalan, ada banyak arca-arca cahaya. Macam masuk dalam fakulti seni di UNIMAS dulu pulak. 
Lampu205, putrajaya
Lepas tu, ada pulak abang lampu dari #teamelmalaysia dengan baju ala-ala michael jackson kot. 
Lampu2015, putrajaya
Abang api pun ada, tapi elok kami nak tengok, depa pun dah habis show. Kereta comel elektrik pun ada, kena bayar kalau nak naik. Taman depan masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin pun dah meriah dengan lampu dan arca ais. Buskers pun ada, sangatlah sedap suara abang tu. Tapi tak tau pulak buskers tu nama apa. 
Lampu2015, putrajaya

Balik pun memang lewat. Terima kasih skuad ye, walaupun main terjah gitu je. Nasib baik aku kerja shif pagi, dapat pi.

P.s. serius nak pi tahun depan kalaulah aku still kerja kl lagi hah..

17 comments:

  1. best tu timm kenapa x ajk sy skali? ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hhe, timm pun xplan pun.kngkwan main amik n bwak g je.kiki..

      Delete
  2. tahun lepas saya pergi, tahun ni ingat nak pegi, tp semua busy,,huhu

    ReplyDelete
  3. ooo hari tu ada npk video lam fb
    mmg cantik lampu2 tu
    teruja plak tgk
    lau ada bas hoho dr penang ke kl boleh lah ramai2 p hehe

    ReplyDelete
  4. pergi sekejap dekat pukul 12 dah, lepas tu dia offkan lampu. Haha

    ReplyDelete
  5. cantiknya..dah lama tak ke putrajaya

    ReplyDelete
  6. wow lagi menarik tahun ni.. akak pegi yang tahun lepas nye =D

    ReplyDelete
  7. yuuuhuu Timm.. akak kembali menerjah =D

    ReplyDelete
  8. kerja shift?? penat tu.... takpe2 ada rezeki pergi lagi ya...

    ReplyDelete
  9. ala, jauh... x de rezeki, pergi pesta penang je lah.. hehehe

    ReplyDelete
  10. wahhh..bestnya! lama timm tak update..

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com