Sunday, April 17, 2016

Rambut Kurang Gugur di Facezone Beauty Centre

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Buka tudung berjela-jela rambut turun macam benang, mandi-mandi sambil shampoo rambut penuh rambut melekat dekat tangan. Belek cermin tengok rambut mula risau. Macam makin nipis je rambut. Takkanlah dalam usia 20-an macam ni rambut makin menipis sebab keguguran rambut. 
Jom ke salon rambut! Tapi, kalau kedai biasa ada bercampur lelaki dan perempuan. Dulu memang suka gunting rambut dengan orang cina sebab style dia memang cantik dan menepati citarasa. Tapi sekarang dah besar dan perlu menepati syariat kan?
Nasib baik ada,
Facezone Beauty Centre
IG: @FACEZONE_BEAUTYCENTRE
28-1 Jln Melati11,
Taman Melati 53100 Kuala Lumpur.

Alhamdulillah, rambut sekarang kurang gugur dan kepala rasa ringan sangat! Sangat recommend untuk wanita-wanita muslimah ke sini. Bukan senang nak cari salon muslimah yang menyediakan pelbagai pakej seperti facial, gunting rambut dan juga rawatan spa!
Untuk keterangan lebih lanjut boleh ke IG FACEZONE_BEAUTYZONE tau.
Sebarang pertanyaan boleh ke:
03-4147 1718 atau 017-388 1703

Selfie itu penting, Cik Timm ambil rawatan cutting rambut dan treatment Purify Scalp Treatment. Berangin kepala dibuatnya. Tapi segar dan ringan kepala. Alhamdulillah!
Rambut ditrim oleh owner salon ini sendiri. Orang Perak rupanya dan memang mempunyai sijil dan kemahiran dalam hair styling dan cutting!

Susah nak datang sebab tiada kenderaan? Cik Timm ke sana dengan public transport sahaja. Naik LRT Kelana Jaya Line sahaja ke Taman Melati. Dari sana naik teksi ke salon, cuma RM3 sahaja sebab sangatlah dekat sebab blur-blur lagi dekat mana lokasi. So, balik pula berjalan kaki je ke stesyen LRT sebab dah tau jalan.

Jangan lupa kepada muslimah diluar sana, silalah berkunjung ke Facezone Beauty Centre.
p/s: Tips dari owner salon untuk kurangkan keguguran rambut, selalu cuci rambut setiap hari supaya kulit kepala sentiasa bersih dari minyak!

14 comments:

  1. sronoknya.. lama yui xptong kat kdai sbb dapat free. adik potongkan..haha

    ReplyDelete
  2. Sama la dengan saya, berkoyan-koyan rambut gugur.

    ReplyDelete
  3. tak pernah potong rambut kat kedai.. nak buat treatment plak lagi laa.. hahaha..

    ReplyDelete
  4. tetiba rasa gatal2 kepala ni mintak dicuci2..hehehe

    ReplyDelete
  5. salam kenal dari Blog Azhafizah ;)

    ReplyDelete
  6. fara punye rambut mmg prob teruk dgn mslh keguguran ni . hm nk kne cuba la buat treatment skali skala

    ReplyDelete
  7. oo nak kena cuci setiap hari ya? sy memang ada masalah gugur rambut ni..da try banyak jenis shampoo malah syampoo anti gugur khas wanita bertudung pun still gugur emm emm .. :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah cik itah, pas treatment tu mmg sentiasa cuci ambut tiap2 hari mmg kurg gugur..

      Delete
  8. Teringat dedulu pernah jadi botak kat tengah kepala, syukur sekarang dah kembali normal. Hehe ^^

    ReplyDelete
  9. dekat ngan rumah ni..thanks share timm!

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com