Saturday, April 09, 2016

Tips Penjagaan Seluar Jeans

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Tiba-tiba nak jadi extra caring dengan seluar jeans. Sebelum ni main campak basuh je. Mana tidaknya, seluar jeans dah jadi salah satu dari uniform kerja.

Uniform kerja? Ya, Cik Timm kerja dengan company F&B yang etika kerjanya perlu memakai jeans blue-black.

So, kena extra care dengan seluar jeans supaya tahan lama dan warna tak pudar ala-ala season gitu. Hewhewhew..

Antara cara untuk menjaga seluar jeans anda;
1. Menyimpan di tempat yang betul dari sebarang serangga perosak seperti lipas dan semut.

2. Asingkan jeans dengan baju lain sewaktu mencuci baju. Mak marah betul kalau campur kain yang turun warna dengan baju lain, tambah kalau ada baju warna putih. Mengamuk jadinya -__-"

3. Mencuci jeans menggunakan tangan, bukan mesin basuh! Elakkan mengguna mesin pengering.

4. Membasuh dengan sabun biasa, bukan bahan kimia yang lain. Rosak kainnya nanti.

4. Tidak menjemur jeans di bawah terik matahari. Cukup sekadar anginkan di kawasan redup yang mempunyai pengaliran udara yang baik..

Selamat Mencuba!

p/s: Cuti harini, nak ke spa Taman Melati..asyik demam memanjang, badan letih lanie..

8 comments:

  1. okay sekarang baru taw . hiks .. thanks for sharing timm . ^_^

    ReplyDelete
  2. jeans basuh dgn tgn?? O.O hahaha..

    ReplyDelete
  3. dah lama tak beli jeans baruuuuu

    ReplyDelete
  4. seluar jeans sy ada satu ja hihi

    ReplyDelete
  5. Thanks... Selama ni saya hentam ja basuh jean.

    ReplyDelete
  6. dan jeans sebenarnya x perlu basuh kerap kan..

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com