Friday, May 27, 2016

Kuala Lumpur di dalam Kenangan

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Cik Timm akan merindui kawan-kawan, staff-staff, adik-adik di Kuala Lumpur ni! Kurang seminggu lagi CiK Timm akan balik kampung dan mula bekerja dekat dengan rumah.

Bukan senang nak dapat pengalaman kerja di Kuala Lumpur. Sebelum ni, macam-macam perkara negatif di fikiran apabila orang sebut Kuala Lumpur. Alhamdulillah, macam-macam pengalaman pahit dan manis di sini. Jumpa orang yang bermacam-macam perangai. Aduhai, paling tak lupa dengan kerenah staff-staff sini.

Bermula di Nandos SOGO, semua staff perempuan. Macam-macam perangai, pakat-pakat melawa kalau bekerja. Lipstik merah tak pernah tinggal langsung, sampai manager pun kena paksa pakai. Dulu orang sebut SOGO 24. Sebab? Dari manager sampai ke assistant manager & management trainee macam Cik Timm umur 24. Sempat Cik Timm sambut birthday di sana dengan meriah di Officially 24.

Selesai training di sana, Cik Timm dipostingkan ke Nandos Pavilion. Agak culture shock sebab environment dia lain. Customer lain, staff pulak semua lelaki. Dekat sini lagi challenging sebab SALE agak gempak, customers lebih demand, dan hari-hari kena speaking omputih tu. Sangat tough dekat sini, sebab tukar boss lagi. Dah lama baru rasa selesa.

Dan, selepas ni tukar boss lagi. Dengar cerita boss yang lagi demand? Emm, its ok. Just be yourself dan gunakan segala ilmu di Palapes yang sentiasa kena torture mental dan fizikal. In Sya ALLAH. Jika betul niat kita, maka everthing will be ok kan?

 Adik adik yang akan sambung study, tak tau bila lagi nak jumpa.
 Sambil break sekejap, sempat lagi tu punya boring.
 Sentiasa rajin tengok midnight movie, mentang-mentang panggung wayang GSC atas je tingkat 5.
 Staff semua lelaki, manager-manager semua wanita. Memang pening kepala dibuatnya!
Tiba-tiba time rajin nak mengemas office yang macam sarang tikus. Lepas seminggu semak balik. Adoih..

Nampaknya tahun ini, CiK Timm akan berpuasa dengan keluarga lagi! Alhamdulillah. Rezeki dan nikmat yang Allah bagi tu. Tahun lepas, berpuasa di Secret Recipe. Tahun ini di Nandos pulak.

Perancangan Cik Timm selepas ini?

Just go on dengan apa yang ada di depan mata.

p/s: Kekadang rasa macam buat keputusan yang salah untuk transfer..

12 comments:

  1. Selamat berpuasa tak lama lg...

    ReplyDelete
  2. Wah, dapat kerja dekat dengan rumah senanglah! All the best, Cik Timm!

    ReplyDelete
  3. orang palapes rupanya.. patut la.. hahahaha

    ReplyDelete
  4. best la dapat berpuasa dengan keluarga..

    ReplyDelete
  5. hurmm berfikiran negatif bila sebut kuala lumpur???
    hummm..

    semoga berjaya berada di "kuala lumpur" :D

    Blogwalking Sini, Jemput Join Segmen Saya Ni :)

    Pencarian #9 Bloglist segmen....

    ReplyDelete
  6. No matter what , stay happy n all the best in ur future undertakings ye Cik Timm

    ReplyDelete
  7. sronok bila dpt kerja dkt dgn rumah kan..

    slmt berpuasa timm

    ReplyDelete
  8. Lain tmpt lain ragamnye.... Slmt b'puasa

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah ,dpt juga cik tim berpuasa dgn mak ...

    ReplyDelete
  10. keep in touch dengan kawan2.. biasa tu memang berat nak tinggalkan tempat kita jatuh bangun.. patutlaaa ramai2 nak kumpul kat Penang.. ok skarang baru faham =P

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com