Wednesday, June 15, 2016

Cabaran | Gadget Idaman Cik Timm

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Bermula cabaran kedua, iaitu Gadget Idaman.
Gadget eh, dulu teringin sangat dengan Iphone. Tengok macam wau dan bangga je dapat guna. Agaknya mentaliti zaman remaja kan, seronok tengok orang berselfie depan cermin dengan lambang apple yang kena gigit seciput tu kan, hehe..
Jadi, Cik Timm teringin nak telefon pintar yang camera cantik, tak terlalu besar tapi nampak style!
Akhirnya, Cik Timm sudahpun dapat apa yang diidamkan, iaitu Asus Zenfone Selfie!
Cik Timm beli pun sebab nak reward diri sendiri sebab dapat kerja baru, lepas tu sepanjang kerja di Secret Recipe tak pernah nak belanja diri sendiri sebab tak tau nak beli apa. Macam krikkrikkrik kan..
Time beli pun waktu dia baru release, jadi harga dia memang boleh tahan, RM1OOO+. Kalau sekarang ni, RM800+ pun dah boleh dapat.
Ini antara features;

Sumber: GSMARENA
Sebab itulah CT jatuh hati dengan phone ni. Alhamdulillah, CT dah guna phone ni dari tahun lepas, sampai sekarang masih ok dan tak pernah 'hang', kekadang je kalau tak on wifi or data, lepas tu Whatsapp masuk berduyun-duyun..
Sesungguhnya, sekarang Cik Timm pencinta ASUS!
Hopefully Asus akan mengeluarkan produk-produk lain yang berkualiti supaya mata CiK Timm akan bertambah rambang dan mula memasang angan-angan untuk gadget baru. Hehehe..
Cabaran | Rumah Idaman
Cabaran | Gadget Idaman
Cabaran | Kenderaan Idaman
Cabaran | Lelaki Idaman

4 comments:

  1. Asus Zenfone 3 @ Huawei P9 menjadi buruan saya sekarang ni! arghhh

    ReplyDelete
  2. kalu sy beri iphone 6 nk x? hahahahaa

    ReplyDelete
  3. teringin nak tukar fon..tapi ongkos x cukup..pakai ler henpon ip5s buruk ni..huhuhuhu

    ReplyDelete
  4. baru ni tgok phone vivo baru (setia dgn vivo jgk nmpaknya)..
    kamera 32MP HD kot.. hahaha.. zoom nmpak jerawat habis..

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com