Tuesday, July 12, 2016

Resipi: Biskut Almond London

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Bahan-bahan A:



250gm mentega *sebiji butter Farmcows
160gm gula
1 biji kuning telur Gred A *2 biji kuning telur Gred C
1 sudu teh esen vanila
150gm badam kisar
60gm tepung jagung
Kacang almond

Bahan B:
Coklat masakan Beryls
Badam cincang
Mentega*agak-agak untuk cairkan coklat
Acuan cup comel

Cara-caranya:
 1. Mentega + gula putar sampai sebati.

2. Masukkan kuning telur + esen vanila putar sampai sebati jugak. Biskut ni guna tangan je, tak payah mesin, tapi disebabkan malas..

3. Masukkan badam kisar + tepung gandum + tepung jagung.

4. Kepal-kepalkan guna tangan macam bentuk oval, dan susunkan.

5. Panaskan ketuhar selama 10 minit. Bakar sampai masak.

6. Lepas tu, panaskan coklat Beryl's menggunakan kaedah bain marie. Campurkan dengan mentega jugak, kacau-kacau sampai cair.

7. Lepaih biskut tu sejuk, celup-celup dengan coklat masakan. Transfer dalam paper cup comel, hiaskan dengan badam cincang.

Done! 

Cik Timm jenis buat biskut dalam tu dulu, simpan dalam container kejap-kejap. Lepas tu, esoknya baru celup-celup. Hehehe..selamat mencuba!!

5 comments:

  1. ada lg x timm? nk dtg raya ni ;-)

    ReplyDelete
  2. tahun ni akak x p London..p German jer..hahaha

    ReplyDelete
  3. tau makan je.. klu buat mmg fail.. sbb xde seni buat kuih biskut ni

    ReplyDelete
  4. Adoi!!! takpelah kalau teringin nak makan tunjuk ajelah kot

    ReplyDelete
  5. ooit awak buat eh ? rajinnyaaa anak dara ni ehehe..

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com