Wednesday, July 27, 2016

Review: Bekam Queen

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Hai semua!
Tau kan kesihatan sangat penting sebab tak boleh dijual beli. Walaupun duit kita berlungguk sekalipun, if kesihatan tak dijaga. Free-free je duit melabur untuk rawat penyakit.

Jadi, mencegah lebih baik dari mengubati kan.
Di sini Cik Timm nak share tentang BEKAM.

Bekam ialah salah satu cara membuang toksik dari badan dengan menggunakan kaedah mengeluarkan darah kotor dari permukaan kulit. Selain itu, ini juga adalah salah satu kaedah yang diamalkan oleh Rasulullah S.A.W.

Antara kebaikan berbekam adalah;
Cik Timm pun pertama kali try bekam minggu lepas menggunakan perkhidmatan Bekam Queen. Benda paling best adalah Cik Timm tunggu dekat rumah je, Bekam Queen datang terus ke depan pintu! Orang yang buat rawatan ni Kak Dewi, tak payah risau sebab beliau adalah jurubekam klinikal, mentee dari Prof Dr. Aziz Al Safi Ismail yang merupakan pengasas Neo Beqam.

First impression Cik Timm, bekam ni agak menakutkan sebab tengok dalam gambar Google, darah-darah keluar, macam scary je..

Semasa rawatan, memang tak rasa sakit langsung. Macam gigit semut je. Mula-mula rawatan adalah bekam kering, proses untuk mengeluarkan angin. Lepas tu, baru bekam basah, kulit tadi tu dicucuk dengan jarum steril pastu disedut dengan cupping set. 

Antara alatan yang digunakan;

Cik Timm punya rawatan menggunakan 7 cup, darah kotor pun banyak jugak keluar. Nampak tu, tak semestinya badan kurus kering, fit nampak sihat. Dalaman kita tak tau!


Jadi, kepada orang-orang Kulim especially hanya untuk wanita, apa kata try Bekam Queen. Harga pun berpatutan dan kesannya pun sangat bagus!


Untuk keterangan lanjut, anda semua boleh ke,
Facebook: Bekam Queen



Alhamdulillah, Cik Timm sekarang dah rasa badan ringan. Boleh bekerja dengan badan yang fresh, almaklumlah, Cik Timm kan kerja shif. Memang memenatkan..InSyaAllah Cik Timm nak jadikan amalan berbekam ni satu rutin setiap bulan. TQ Kak Dewi sebab memperkenalkan bekam!


p.s.: pernah try bekam dak? hoho..jom share kesannya..

8 comments:

  1. nk jugak tempek gambar selfie.. hahaha

    ReplyDelete
  2. Bestnya bekam
    Klau akak dkt mmg nk gi bekam lah
    Seumur hidup belum pernah bekam
    Cuma dok urut ja

    ReplyDelete
  3. tak pernah cuba berbekam ni lagi..rasa macam sakit jer...

    ReplyDelete
  4. pergh Cik Timm.. tabiklaaa berani berbekam. pernah tengok process skali orang buat. kat kepala.. dia kena cukur rambut sket.. tapi seram part disedut tu.. hhehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. timm buat kat belkng bdan je..xde kt kepala..hehe..

      Delete
  5. sy da lama x bekas. last buat ms bln 2 kot...

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com