Friday, August 26, 2016

5 Fakta Tentang Period yang Lelaki Perlu Tahu

Assalamualaikum & Salam Sejahtera
1. Susah nak tidur
Asyik kena kontrol cara tidur ja. Nak melentang takut bocor, nak mengiring baru selamat. Tapi nanti lenguh pula. Ceritanya, sekejap ke kiri, sekejap ke kanan. Selalunya tempat tidur pun nak kena lapik, sebagai langkah pencegahan.

2. Senggugut
Sekejap-sekejap ke toilet, bukan buang air besar pun. Kadang-kadang angin je yang banyak keluar. Selalu lelaki tanya, "Sakit macamana senggugut ni? Sakit perut gi la berak kat toilet!,". Oh my, rasa macam nak cekik-cekik orang tu. Sakit dia lebih kurang macam ada angin nak keluar, tapi tak lepas. Lepas tu, kau dah macam tak boleh bergerak sebab sakit sesangat. Memang tak ada explanation macamana sakitnya -_____-'



3. Asyik nak mandi
Sebenarnya setiap kali kalau ke toilet untuk buang air kecik, time tu juga nak mandi. Cik Timm malas gila nak pi toilet kalau time-time gini. Serius tak selesa. 4 KALI buang air, 4 KALI jugak kau mandi. Ingat lagi zaman sekolah dulu, budak-budak lelaki sekelas cakap depa boleh detect kalau perempuan period? OWWWWHHHH!! Jadi, kalau time ni sentiasa nak wangi-wangi lebih takut depa boleh detect. Boleh macam tu??



4. Kebocoran!
Perubahan horman kekadang buat kita OVERflow. Pakailah jenama apa pun, kalau nak terjadi tu jadi jugak. Paling benci kalau bocor, habis semua kena cuci. Selalu zaman sekolah Cik Timm ada problem ni. Dengan baju sekolah yang putih lagi, memang lari balik asrama sental baju. Jenuh suruh kawan baik jalan belakang tolong coverkan. Hehehe. Lagi satu, kalau berjalan mesti tanya kawan sebelah, "Ada nampak pape tak kat belakang?,". 




5. Nak baring memanjang
Baring sambil mengerekot macam udang kena masak memang best. Itulah position paling melegakan, tambah kalau ada benda yang berat atau panas tekan perut. Nikmat tak terkata! 



Jadi, kepada golongan lelaki diluar sana andai nampak awek anda, isteri anda, pelik je..ada la tu..
Cukup sekadar bagi coklat or aiskrim pun dah mampu buat di Dia senyum sampai ke telinga :)

11 comments:

  1. syukur alhamdulillah, setakat nih husna tak dak lah sampai overflow tiap masa nak tukar, lepas tu senggugut pon tak dak lg.. selalu dpt tgk adik jd mcm tu, kesian, buat apa pon tak boleh..

    ReplyDelete
  2. kalau yui, mmg malas nak keluar tmbhn kalau awal period..

    ReplyDelete
  3. rasanya sama x macam org yg selalu migraine..?

    ReplyDelete
  4. Kita kalau peod kalau boleh nak duduk saja. Taknak buat satu kerja pon. Hak3.. Boleh gitu dulu. Sekarang tak leh dah. Huhu..

    ps: Ape kabor cik belog? Lama x singgah cni, makin cantek blog ni.. ^_^

    ReplyDelete
  5. lepas ni nk kan buat entri bertajuk "5 fakta tentang migraine yg org lain patut tahu"
    ahaha.. sebab lebih kurang je point dia.. senggugut gnti dengan sakit kepala berdenyut-denyut, n xde bab kebocoran je la.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wehh mmg tak sama laa migraine dgn senggugut.. wekk! :D

      Delete
  6. Kekadang tengok member sorang ni sampai nangis². Kesian tapi tak tau nak buat apa...

    ReplyDelete
  7. lama menyepi.. ni mesti sibut keje nandos nih.. hhehe

    ReplyDelete
  8. ok baru tahu huhu...tapi ada orang pesan time ni elok minum air suam berbanding air ais

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com