Friday, August 12, 2016

Cara Simple Menunaikan Cek Nuffnang

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Akhirnya, setelah lama menunggu, cash-out jugak Nuffnang walaupun tak banyak mana. Tapi lepas jugak nak bayar bil YES ke, topup ke..


Cik Timm pun first time tunaikan cek. Senang saja, tak payah nak susah-susah di kaunter. Dengan menggunakan CASH DEPOSIT MACHINE je. Walaupun cek Nuffnang HSBC, cek boleh ditunaikan mana-mana bank yang anda suka. Cik Timm tunaikan cek di Maybank.


1. Mula-mula ceraikan dulu cek tu, isi detail dekat belakang cek macam no. akaun, nama dengan no. telefon.

2. Di CASH DEPOSIT MACHINE, automatik dia suruh masukkan no. akaun, jumlah tunai cek.

3. Lepas tu, masukkan cek macam dalam arahan bergambar di screen. 

4. Tunggu sampai dia bagi resit, dah siap!


Cuma masa proses mengambil masa dalam 3 hari sebab bank yang berlainan. 

Selamat Mencuba!

p/s: Tengs Nuffnang! Lain bulan kasi lagi banyak-banyak eh. Nak bagi macamana, nak update blog pun malasss.....aiseh.....

15 comments:

  1. Nampak sgt RM75.64 x perlu cover kot.. wakaka

    ReplyDelete
  2. ehem timm... kepsi seketui? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa barang kepci.. nandos terus la.. 1/2 ayam tau, bukan 1/4.. hahah

      Delete
  3. belum pernah cashout Nuffnang..haha hari tu cashout tapi Nuffnang cakap fraud click pulak huhu kecewa sebab tu earning sy kumpul sejak mula+ berblog..pastu sy biar jela..

    ReplyDelete
  4. xbyk pon..at least dpt jugak kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah dapat jangan lupakan kami.. heheh

      Delete
  5. macam banyak jer tu dah check out.
    hehehe.

    ReplyDelete
  6. tahniah.. dah boleh belanja makan nih. hehehe

    ReplyDelete
  7. Rezeki blogging. Lepas nie boleh aim tambah kosong 1 kat belakang.

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com