Wednesday, October 12, 2016

Cara Menukar Kad Debit Maybank Online

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Kekangan masa kerja sekarang buat Cik Timm malas nak beratur di Maybank untuk mendapatkan kad baru. Jadi Cik Timm guna online je. Ada dua cara sekarang ni, nak tukar kad ada gambar sendiri atau yang biasa. Cik Timm dah apply untuk bergambar punya, tapi kita kena ambil sendiri kad tu di branch yang 'TERPILIH SAHAJA'. Disebabkan branch Kulim tak tersenarai, jadi Cik Timm malas dan apply kad biasa je. 

1. Log in dulu Maybank2U.


2. Tukan gambar sebelah kiri bawah tu..

3. Pilih ATM/DEBIT CARD..

4. Bagi dia email dengan alamat, cek tengok semua betul ke tak. Selepas bagi verification TAC, dah Successful dalam masa 14 hari sampailah kad baru. 

Cik Timm pun kena tunggulah kad baru ni. Stay TUNED!


5 comments:

  1. ada yg da tkr tp dia x puas hati dgn gambar tu hahaha

    ReplyDelete
  2. Kita da tukar tpi cimb, mybnk x da hhi

    ReplyDelete
  3. TQ for info sis...akak dah tukar juga...
    Salam perkenalan.. follow sni :)

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com