Wednesday, April 12, 2017

Pengalaman 150 Hari dengan Braces

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Ya, entry yang tertangguh dari bulan Mac lepas. 

13.03.2017-Appointment untuk kali ke-4. Kali ni Dr. dah pasang fully dari belakang sampai depan. Rasa mulut penuh je. Bracket yang tercabut pun Dr. dah tampalkan. 

Satu bracket ganti RM50 tau. Jadi, jaga lah bracket anda baik-baik tau. Tak pasal-pasal kena bayar extra money untuk tampal balik. Untuk seminggu memang Cik Timm berpuasa sebab rasa gigi ketat jer. Untuk bulan ni Cik Timm try warna oren pulak. 

Lama lagi la nak tunggu gigi ni bersambung. Ada 4 lubang, 2 atas, 2 bawah sebab bekas cabutan hari tu. Menunggu lama la gigi tu nak ditarik ke dalam. Huwa! Kalau senyum lebar akan nampak lubang dekat tepi. Tak cantik gambar jadinya. 


Antara banyak-banyak warna getah yang Cik Timm suka warna hijau metalik bulan lepas. Warna dia tak luntur langsung. Memang recommend! 

4 comments:

  1. Takut plk tgk org pkai braces..hihi

    ReplyDelete
  2. kena berpuasa tu tak mampu.. baru lepas operated gigi hari tu seksa betul

    ReplyDelete
  3. Kalau zumal mesti rasa rimas pakai braces tu...

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com