Saturday, June 14, 2014

Review: Safi Balqis White Trilogy


Buat penggemar, Safi Balqis Perfect 10, sekarang ini telah ditukar kepada Safi Balqis White Trilogy. Jangan risau, produk yang sama cuma ramuannya dah dipertingkatkan untuk memastikan keberkesanan maksimum. Dan aku jugak baru tau..T_T
komen

Aku ni jenis kalau guna sesuatu produk suka guna 1 set. Itu pun kalau ada fulus, kalau tak ada beli sikit-sikit dulu. Tak rugi pun, lagipun kita kena cuba dulu produk itu untuk memastikan tak ada efek buruk untuk kulit muka kita. Almaklumlah, setiap orang, sel kulit mukanya tak sama, walaupun kembaq sekalipun.
 Apakah kelebihan Safi Balqis White Trilogy yang baru ini?
safi balqis white trilogy, safi balqis, safi
Arbutin: merangsang sel kulit, memulihkankan kulit dari kusam dan tidak bermaya.
Nanowhite: partikel halus yang berupaya meresap ke dalam lapisan kulit untuk menghalang pembentukan melanin punca tompok hitam dan kulit kusam.
Ekstrak kiwi: antioksida dan menggelupaskan kulit dengan lembut untuk sel kulit baru. Vitamin C di dalam kiwi membantu pencerahan kulit secara lembut dan selamat.

Fungsi produk ini:
|Membersih secara mendalam
|Mengecilkan pori
|Memudarkan cela
|Melindungi dari sinar UV
|Mencerahkan kulit
|Melindungi dari radikal bebas
|Menyamaratakan tona kulit
|Mengekalkan lembapan
|Menghaluskan kulit
|Melembutkan wajah

Safi Balqis White Trilogy
Pembersih & Penyegar 2 dalam 1
 Rumusan bebas sabun yang mempunyai manik-manik warna biru comel yang mengandungi minyak bunga matahari sebagai antioksida yang memberi perlindungan kepada kulit. Membersih secara mendalam dan mengembalikan kesegaran tanpa menghakis lembapan semula jadi wajah.
Komen: baunya wangi sungguh, macam nak buat perfume pulak.

Nanti duit lebih sikit, nak rembat serum dia pulak. Review adik-beradik produk ini lagi akan menyusul..

14 comments:

  1. SA x pernah guna safi..sebab kulit muka SA lately memang bermasalah...sekarang je baru nak ok...itupun sebab jumpa pakar kulit...

    ReplyDelete
  2. kulit CN tak serasi dgn safi, tapi bff mmg pengguna tegar safi rania ;)

    ReplyDelete
  3. Kita pernah cuba produk ni kejap ..tapi tak lama coz kita selalu tukar-tukar produk ..

    ReplyDelete
  4. Psssstt.. saya mula2 dulu pakai Safi sebelum start pakai y betul untuk laki. :3 mak saya ajar! hehehehehe

    ReplyDelete
  5. salam dear hehehe..sy pun pengguna safi :))

    ReplyDelete
  6. tak pernah guna safi
    wah lepas Ni blh la gorges mcm keknis ;)

    ReplyDelete
  7. Assalammualaikum... timmbil,

    mselim3 guna produk safi pencuci muka aje... yg lain2 tak berapa tahu...

    mselim3

    ReplyDelete
  8. dlu akak gune safi skang gune produk len

    ReplyDelete
  9. blum penah try produk ni..lately muka SB tumbuh cik batu

    ReplyDelete
  10. Perlu pakai penyegar lagi tak kalau pakai pencuci muka 2 in 1 ni? Sy confuse derrrrr

    ReplyDelete
  11. ya tak pyh guna toner lgi klau dh guna pncuci muka 2 in 1

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com